5 romantikus komédia, amivel feldobhatod a borús őszi estéket

2020.november.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az őszi estékre tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a szerelmes komédiák, főleg a jelenlegi helyzetben, amikor négy fal között másra sem vágyunk egy borús nap után, mint egy kis vidámságra. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk öt felejthetetlen romkomot, amiket egy kis jókedvet csempészhetünk az őszi, sötét estékbe:

5 romantikus komédia, amivel feldobhatod a borús őszi estéket
Fotó: Shutterstock

1. Rómának szeretettel

Fotó: Shutterstock

Woody Allen 2012-es romantikus vígjátéka a világ egyik leglenyűgözőbb városában játszódik, az olasz főváros lélegzetelállító, festői szépségű tájain. A filmben megismerhetünk egy neves amerikai építészt, aki fiatalkorát éli újra; egy középosztálybeli rómait, aki hirtelen a város egyik legnagyobb hírességévé válik; egy fiatal vidéki párt, akik életét romantikus afférok tarkítják és kapcsolatuk egyre jobban bonyolódik; valamint egy amerikai operarendezőt. Woody Allen a szereplők apró történetein keresztül mutatja be a párkapcsolatok néha bizony tébolyító jellegét.

2. Férfi kell!

A 2015-ben bemutatott filmben Nancy (Lake Bell) és Jack (Simon Pegg) szerelmi történetét ismerhetjük meg. Nancy a harmincas évei elején jár, pesszimista a szerelemmel kapcsolatban és nem hisz a nagy Ő-ben, azonban egy véletlennek köszönhetően egyszer csak egy vakrandin találja magát Jackkel. A 40 éves, elvált Jack eredetileg egy Jessica nevű lánnyal találkozott volna, ám a férfi sármja és kedvessége elvarázsolja a szerelemből kiábrándult Nancy-t, aki úgy dönt, kockáztat, és Jessicának adja ki magát. Jack azonban hamar rájön a turpisságra, szerelmük pedig elsőre beteljesületlennek tűnik. A kérdés már csak az, így is marad-e ez a film végéig?

3. Igazából szerelem

Fotó: Shutterstock

Az egyik legikonikusabb szerelmi vígjáték nemcsak a sötét őszi estékre nyújthat kikapcsolódást, de karácsony közeledtével az ünnepi hangolódásban is segít. A film középpontjában a szeretet és a szerelem áll, legyen szó akár beteljesületlen érzelmekről, gyerekszerelemről, barátságról, visszatalálásról. Markánsan eltérő életutak találkoznak egymással, bonyolódnak, majd bogozódnak ki, az apró történetekben megtalálja a boldogságot az agglegény miniszterelnök, az összetört szívű író, a kiégett rocksztár és az anya nélkül maradt kisfiú is. Humor, szeretet és boldogság övezi a filmet, amelyet minden évben milliók néznek újra és újra az ünnepek közeledtével.

4. Holiday

Fotó: Shutterstock

A film két főszereplőjének, a Londonban élő Irisnek és a Los Angelesben élő Amandának ugyanakkor törik össze a szívét. A két fiatal nő egy lakáscserélő weboldalon találkoznak, és eldöntik, hogy két hétre otthont cserélnek. Mindketten abban reménykednek, hogy így ki tudják pihenni a megpróbáltatásokat, el tudnak menekülni a világ elől és nem kell a férfiakkal foglalkozniuk. Azonban a romantika és szerelem nélküli vakáció egyikük esetében sem valósul meg. A 14 évvel ezelőtt bemutatott filmben igazi sztárparádéval találkozhatunk: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black alakítják a főszereplőket.

5. Hatan pizsamában

A Hatan pizsamában című darab helyszíne egy franciaországi kis nyaraló, ahol találkozik a szerelem, az afférok, a bonyodalmak és a humor is. Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak kis házukba. Megjelenik Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője, majd Brigitte, Bernard titkos szeretője is színre lép. A ház ura feleségének úgy állítja be a szituációt, mintha Brigitte és Robert egy párt alkotnának. A problémák azonban akkor csúcsosodnak, amikor Robert, aki sosem találkozott Brigittel, összetéveszti a nőt a szobalánnyal, akinek férje, Bertrand is felbukkan. Hogy ebből mi fog kisülni, senki sem tudja!

A Játékszín darabja, a Hatan pizsamában című romantikus komédia november 26-án megtekinthető a SzínházTV oldalán 19:00-tól, így otthon, a kanapén élvezhetjük és izgulhatjuk végig a szerelmi négyszög mizériáját. Jegyek már kaphatók!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője