"Cara Delevingne volt a legkülönlegesebb számomra" - exkluzív interjú Bear Grylls-szel

2020.január.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bear Grylls ismét a Föld legegzotikusabb és legszélsőségesebb tájain feszegeti teljesítőképessége határait, ám ezúttal ünnepelt hírességeket, vörös szőnyeghez szokott hollywoodi színészeket is magával visz a vadonba.

A népszerű Bear Grylls: Sztárok a vadonban folytatódik, ezúttal azonban a National Geographic csatorna ad otthont a sorozat ötödik évadának. A műsor távoli és egzotikus tájakra kalauzolja a nézőket, a természet szépségei mellett azonban a vadon veszélyes oldalát is megismerhetjük. Ráadásul nem akármilyen kísérettel járhatjuk be a Földet: világhírű színészekkel és televíziós személyiségekkel utazhatunk, akiknek azonban ki kell lépniük a komfortzónájukból, és félelmeiket legyőzve teljesíteni küldetésüket.

Bear Grylls új műsorában többek között olyan sztárokat és hírességeket avat be a túlélés mesterfogásaiba, mint az Oscar-díjas Brie Larson, akire nemcsak dzsungeltúra vár, hanem egy veszélyes csobbanás is a krokodiloktól hemzsegő vizekbe, vagy Rob Riggle színész és humorista, akinek hófödte hegycsúcsokat kell meghódítania. De a Magic Mike sztárja, Channing Tatum, az új Star Trek filmekből ismert Zachary Quinto, és a világhírű modell Cara Delevingne is kénytelen lesz szembenézni legbelső félelmeivel.

Rob Riggle és Bear Grylls

A műsor legemlékezetesebb pillanatairól Bear Grylls mesélt:

Ki volt a legmeglepőbb vendég, akivel ebben az évadban dolgoztál?

Ebben a szériában valamennyi meghívott vendégszereplő különleges volt számomra. A leges-legkülönlegesebb azonban Cara Delevingne volt. Ő valóban meglepett engem. Cara ízig-vérig túlélő típus, és ezt a szellemiséget a vadonba is magával hozta. A rá jellemző eltökéltség és pozitív életszemlélet nagy segítségére volt az utazásunk során.

Hogyan választod ki a kalandok helyszínét? Aláveted a sztárokat valamilyen előzetes próbának?

Konkrét próbák nincsenek, de kikérdezem őket a képességeikről, hogy milyen dolgokat csináltak eddig, hogy mi az, amiről régóta álmodoznak. A stábbal forgatás előtt kinézzük és alaposan feltérképezzük a helyszínt, de kint a terepen már az élet alakítja a dolgokat. Egymást követik az események, és csak sejteni lehet, hogy mit hoz a következő pillanat.

Az új évad új tévécsatornán, a National Geographic-on kerül bemutatásra. Miben lesz másabb ez a széria?

Nagy örömömre szolgál, hogy mostantól egy olyan tekintélyes, az egész világon jelen lévő csatornán látható a Sztárok a vadonban, mint a National Geographic. A Nat Geo név mára a kaland és a bolygónkért érzett felelősség szinonimájává vált, így olyan érzésem van, mintha hazatértem volna. Mindent egybevetve ez az évad az összes eddiginél bátrabb és ambiciózusabb, a korábbiaknál nehezebb küldetésekkel, vadabb helyszínekkel és egy egészen lenyűgöző sztárnévsorral.

Van szemléletformáló jellege a sorozatnak?

Ha az utazásaim megtanítottak valamire, akkor az az, hogy milyen értékes a bolygónk, és mennyire fontos a természet az emberiség számára. Ezek olyan dolgok, amiket a saját szemével kell megtapasztalnia az embernek – ezért olyan lényeges kimennünk a természetbe, és szoros kapcsolatot kialakítanunk vele. Sajnos nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy szembesüljünk az ember okozta pusztítással. Amikor megállunk egy kiszáradt tó partján, és személyesen találkozunk a klímaváltozás hatásaival – nos, ez a legjobb tanóra a megoldandó természeti-környezeti problémákkal kapcsolatban.

Mi a tanulság? Reményeid szerint mit tanulnak majd a nézők a Sztárok a vadonban epizódjaiból?

Azt, hogy jó dolog kimenni a vadonba és próbára tenni magunkat. Az efféle kalandok során rengeteget tanulhatunk a természettől, és képesek lehetünk kialakítani egy "sose adom fel" hozzáállást, ami azután a városba visszatérve a hétköznapi életünkben is nagy segítségünkre lehet.

Ki inspirálja téged?

Az édesapám, aki egykor tengerészgyalogosként szolgált. Ő oltotta belém a kalandok szeretetét, már egészen fiatal koromban.

Ennyi kaland után előfordul még, hogy féltél, vagy izgultál egy-egy kihívás előtt?

Az ismeretlentől némiképp mindig fél az ember, és ez különösképp így van a természetben, ahol soha nem tudni, hogy mi fog történni a következő pillanatban. Így indulás előtt valószínűleg ugyanolyan ideges vagyok, mint a vendégeim – ilyenkor az a titok, hogy kontrolláljuk a félelmünket, és összpontosítsunk a ránk váró kihívásra. A nézők lehet, hogy bátornak és vadnak látnak, valójában azonban mindig elővigyázatosan cselekszem, és nagyon is tisztában vagyok a vendégeimre és a rám leselkedő veszélyekkel. Az egyik legnagyobb kihívás számomra a vendégeim bizalmának elnyerése – ez normál esetben hosszabb időt vesz igénybe a vadonban, ezúttal azonban el kell érnem, hogy a velem tartó sztárok már az első pillanatban, a találkozásunkkor rám bízzák az életüket. Ez mindkettőnk részéről extra izgalmat és adrenalint visz a történetbe.

A Bear Grylls: Sztárok a vadonban 5. évada január 23-tól csütörtökönként 21 órakor látható a National Geographic műsorán.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A RekaVago és a Batz papucsai nyári kalandokra csábítanak

A RekaVago és a Batz papucsai nyári kalandokra csábítanak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)