Ennyire lecsúszottnak még sosem láttad Nicole Kidmant

2019.január.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A filmtörténetben láttunk már jó pár elképesztő átalakulást, amikor a színészek nem csupán szokatlan szerepet vállaltak be, de fizikailag is nagy átalakuláson mentek keresztül. Klasszikus példa erre Robert de Niro, aki a Dühöngő bika című filmje kedvéért elképesztően meghízott, de a film egyik felében még igazi bokszoló testalkata van.

Nicole Kidman
Fotó: Rexfeatures

A színésznőknél talán Charlize Theron egészen hihetetlen átváltozása A rém című filmjében, amiért meg is kapta az Oscar-díjat a dél-afrikai sztár még 2004-ben. A hamarosan (január 24-én) a magyar mozikba kerülő a Pusztító című filmjével Nicole Kidman most tovább írja a mozivászon elképesztő átalakulásainak történetét. A magával ragadó thrillerben az ausztrál színésznő Erin Bellt, egy veterán Los Angeles-i rendőrt alakít, aki egy nap kiemel egy számlát az irodai küldemények közül, ami hamarosan életveszélyes utazásra indítja, hogy előkerítse a gyilkos bandavezért, Silast (Toby Kebbell), és hogy talán végre megbékéljen zaklatott múltjával.

A Phil Hay és Matt Manfredi (A meghívás, Őrült és gyönyörű) által íróként és producerként is jegyzett Pusztító embert próbáló alámerülést kínál a Los Angeles-i alvilágba és a környező sivatagi közösségekbe. Bell az útja során újra felveszi a kapcsolatot annak a bűnbandának a tagjaival, akikkel egykor beépített FBI-ügynökként ismerkedett meg, egy olyan küldetés során, amely katasztrofális véget ért, érzelmileg és fizikailag egyaránt megviselte a nőt.

10 Nicole Kidman film, ami bizonyítja, hogy zseniális színésznő

10 Nicole Kidman film, ami bizonyítja, hogy zseniális színésznő

A feszült thriller már első képkockáival felkelti az érdeklődésünket, hiszen a mindig gyönyörű Nicole Kidman, ezúttal teljességgel felismerhetetlen.

Az egyik első dolog, amit Nicole mondott, az volt: Nem akarom, hogy a nézők engem lássanak a vásznon. Azt akarom, hogy Erin Bellt lássák - mesélte a film rendezője Karyn Kusama, aki elárulta azt is, hogy nagyon meglepte, hogy Kidman azonnal vállalkozott a szerepre, miután elolvasta a forgatókönyvet.

Nicole Kidman a Pusztító című filmben

Engem részben az nyűgözött le Nicole csatlakozásában, hogy korábban soha nem alakított ilyen karaktert – nyilatkozta Kusama. – Nagyon izgalmasnak tűnt, hogy egy ennyire tapasztalt, ennyire komoly szakmai háttérrel rendelkező színésznő kihozza magából az agressziót.

Nicole Kidman persze mindig is olyan színésznő volt, aki nem elégedett meg azzal, hogy beskatulyázzák, és az elmúlt években szemmel láthatóan folyamatosan feszegeti a saját színészi határait, de eddig minden bizonnyal a Pusztítóval merészkedett a legmesszebb a komfortzónájától.

Nicole valódi művész, abban az értelemben, hogy az energiájából él, és ezt is sugározza szét a környezetébe, aztán a nap végére kiadja magából – meséli Kusama. – Azt csak elképzelni tudom, hogy ez mennyire nehéz lehetett, mindenesetre izgalmas volt látni. Előfordult, hogy egy jelenet forgatásakor csak tátott szájjal néztem, hogy mindig emeli a tétet. Lenyűgöző volt testközelből látni egy ekkora kaliberű színészt.

Ebbe a szerepbe tényleg mindent beletett a színésznő, nem is csoda, hogy mostanában egymást érik a filmes gálákon a jelölések. Nicole Kidman fizikai átalakulása nagyon szembetűnő, de nagyon sokat dolgozott a karakterén ezen felül is:

Erin olyan nő, aki mindig életveszélyben él – mondja a Nicole Kidman a szerepről. – Minden helyzetben tudja, hogyan kell megvédenie azt, aki fontos neki, és hogyan kell támadnia. Ez újdonság volt számomra, és igyekeztem minél hitelesebben eljátszani. Eltartott egy darabig, de sikerült kidolgoznom egy másfajta járás- és viselkedésmódot, még gondolkodni is másképp gondolkodtam a forgatáson.

"Bizonyos filmekben olyan embert játszom, aki fizikailag és érzelmileg annyira más, mint én, hogy fejben egy teljesen más helyre kell eljutnom, nem is szigorúan véve "alakítanom" kell, ami egyébként sem foglalkoztat. Ilyen a limbó. Kényelmetlen, kellemetlen ott lenni, nem élvezem. De még fiatal koromban elköteleztem magam, hogy színészként élem le az életem, és az ilyesmi része ennek. Egyes szerepek örömöt is hoznak, másoknál sokat kell szenvednem, rengeteg kellemetlen helyzetet kell átélnem. Karynnal a forgatás előtt alaposan le kellett tesztelnünk egymást, hogy végig tudunk-e menni ezzel a nővel az útján. Olyan nőket képviselünk a munkánkkal, akik Erinhez hasonlóan embert próbáló életet élnek, és sok kompromisszumot kellett megkötniük az életük során." - tette még hozzá a színésznő.

A Pusztító mindenképpen emlékezetes állomása színésznő szédületes karrierjében, és maradandó moziélmény.

január 24-től, forgalmazza a Bing Bang Media

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ónodi Eszter: „Óriási bajban van a bolygó, és ezért mindannyian felelősek vagyunk”

Ónodi Eszter: „Óriási bajban van a bolygó, és ezért mindannyian felelősek vagyunk”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)