Fiatalnak lenni kibírhatatlan - Billie Eilish 2019 legnagyobb popsztárja lesz

2019.január.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

We´re Loveless Generation - emlékeztek még? Két éve énekelte Lorde, és úgy tűnik, hogy szeretetnélküli generáció egyre hangosabb. A mindössze 17 éves Billie Eilish legalábbis biztosan ehhez a Lorde által megénekelt generációhoz tartozik. A Lana Del Rey által elindított reménytelenül szomorú popvonulat legfrissebb vadhajtása minden bizonnyal 2019 egyik legnagyobb sztárja lesz, hiszen végre megjelenik majd az első lemeze.

Billie Eilish
Fotó: Rexfeatures

Igen, ugyan még mindig nem teljesen szoktunk hozzá, de a feltörekvő tehetségek manapság nem azok, akik letettek egy izgalmas debütáló lemezt, hanem olyanok, akik néhány számot feltettek a YouTube-ra. Billie Eilish legsikeresebb dalát a Lovely-t, amelyet a hozzá hasonlóan poétikusan fiatal, bámulatos hangú Khaliddal vett fel már 200 millióan nézték meg a videómegosztón, és csaknem 350 millióan hallgatták meg a Spotify-on.

Egyébként a streamoldalon ezenkívül még 6 dalának a hallgatottsága van bőven 100 millió felett. Így aztán nem tűnik túl merész vállalkozásnak megjósolni, hogy a 2019-re debütáló albumot ígérő Billie Eilish tényleg A-listás világsztár lesz perceken belül.

Mit tud, amit más nem?

Azt gondoljuk, hogy semmit, már tökéletesen ismerjük ezt a leckét, Billie Eilish zeneileg is ugyanazon a pályán mozog, mint a már említett Lana Del Rey és Lorde. De vajon miért lett mégis a popzene legnagyobb reménysége szűk két év alatt? Nehéz erre konkrét választ adni, de mi leginkább arra tippelünk, hogy a fiatalénekesnő tényleg a Loveless Generation nyelvét beszél, pontosan úgy viselkedik, úgy öltözködik, ahogy a kortársai, és bármennyire vannak irritáló megnyilvánulásai, könnyű vele azonosulni. Miközben a lehetetlen színekre festett hajú Billie azon kesereg, hogy milyen nehéz az élet, tetőtől-talpig méregdrága dizájnercuccokban van. Annyi Louis Vuitton holmi, ami neki van, annyi tényleg csak a boltokban van.

Louis Vuitton és Balenciaga:

Már 15 évesen nemzetközi divatmárkák bemutatóinak első soraiban menőzött. Miközben a rapsztárokat megszégyenítő hip-hop stílussal flancol az Instagramon, Billie a legtöbbször úgy néz a kamerába, mint aki az egész világra haragszik, és már mindenből elege van. Hiába van meg mindene, drága, márkás ruhák, karrier, milliós, százmilliós hallgatottság, de mindez mit sem ér.

Szomorú tinédzserek

Ahogy a NME magazinnak mesélte a hosszú interjújában: ő csak azokat az érzéseket foglalja dalokba, amiket most érez, és lehet hogy azért ilyen intenzív, mert ezek nagy részével (csalódás, szerelem, fájdalom) mostanában találkozik először. Ugyanitt tett egy érdekes megjegyzést is, amikor azt mondta, hogy szerinte a tinédzserek sokkal jobban értik és tudják, hogy milyen Amerikában élni most (ezért szorgalmazná a fiatalok szavazati jogának bevezetését). Mondani sem kell, hogy Billie nem rajong, hogy merre mennek a dologok, és nem szeretné, ha a fiataloknak csak a szerepet szánnák, hogy engedelmesek és szépek legyenek. Vannak kifejezetten politikai véleményei is, például a fegyvertartás szigorításáról, ugyanakkor olyan problémákkal küzd, mint a fiatalok általában, például hogy támadják a közösségi oldalakon, hogy nem hisznek benne, vagy kritizálják az öltözködését.

Csillag születik

Az, hogy szép csendben elképesztően masszív rajongótábora lett egy dolog, azonban a Coachella fesztivál második napjának fellépői között máris a második legnagyobb betűvel szedték a nevét a plakátokon, ő a második sorban van Wiz Khalifa meg a harmadikban. Ez is jelzi, hogy ez Billie Eilish pillanata, most ő képes a leginkább artikulálni a tinédzserek érzéseit, és úgy tűnik, hogy a fiatalok továbbra sem vidámak. Lehet, hogy csak egynyári csoda lesz, de hosszú távra tervez. A zenei tehetséggel megáldott családba született lány szülei musical színészek, négy évvel idősebb bátyja dalszerzőként máris ismert, és húga több dalának is társszerzője. Billie pedig saját bevallása szerint képtelen visszaemlékezni, hogy mikor kezdett dalokat írni, mert ez a családi életük része volt, úgyhogy nem valószínű, hogy idő előtt abbahagyja, hiszen még csak most kezdődik az igazi diadalútja.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője