Gyerekbarát éttermet, szállást, vagy szórakozási lehetőséget keresel? Ez a weboldal segít

2020.február.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindig büszkék vagyunk azokra a nőkre, akik önálló vállalkozásukkal érnek el sikereket. Ismerd meg Szente Alíz vállalkozót és fejlesztőt, aki hihetetlen lelkesedésével hozta létre gyerekkel.com weboldalt és applikációt, ezzel pedig nemcsak magán, hanem rengeteg más kisgyerekes szülőn is segít programtervezésében. Munkájáért 2019-ben a Startup és Innovation Day-en Az Év Női Startupper díjára jelölték.

Mikor és hogyan született a weboldal és az applikáció?
2017 nyarán, egy családi utazás alkalmával az interneten történt hosszas keresgélés után sem sikerült a közelben egy olyan éttermet találnunk, ahová két kisgyerekkel is érdemes lehet elmennünk. Szerintem egy szülőnek sem kell bemutatni azt az érzést, amikor felváltva eheti meg - a már kihűlt - ebédet… Fejlesztőként azonnal megfogalmazódott bennem az ötlet; kell egy olyan kereső, amivel könnyedén megtalálhatunk minden helyet és programot, ahová jó elmenni a gyerekekkel! Így született meg a gyerekkel.com, - amely mára már nem csak egy weboldal, hanem applikáció is.
A szülők különböző gyerekbarát szűrők és pozíció alapján indíthatnak keresést, így a felület lehetővé teszi, hogy pl. egy nyaralás során is rátaláljanak a közelben lévő játszósarokkal vagy pelenkázóval rendelkező vendéglátóhelyekre, szórakozási lehetőségekre vagy játszóterekre. A felhasználók fényképes értékelésükkel interaktívan támogathatják a többi szülőt, akik ezáltal valódi tapasztalatokat olvashatnak más kisgyermekesektől.

Mi volt a célod az oldallal és az applikációval?

A gyerekkel.com-ról elmondható, hogy egyáltalán nem egy üzleti vállalkozásnak indult. Persze, voltak elképzelések és ötletek, hogyan lehetne egy idő után a sok befektetett energiát valamilyen módon kamatoztatni, de a mai napig egy óriási szerelem számomra ez a projekt. Arról nem is beszélve, hogy a saját hétvégéinket is az app menti meg.

Mi volt az eddigi legnagyobb mérföldkő a vállalkozásban?
Szerencsére azt mondhatom, hogy folyamatosan fejlődünk, és újabb mérföldköveket lépünk át. A vállalkozás szempontjából jelentős változást jelentett a Hiventures, mint befektető belépése. Ez tette lehetővé számunkra, hogy a kezdeti "garázs projekt" státuszból kilépjünk, és egy saját csapattal, reklám lehetőségekkel folytathassuk az app bevezetését. De az Év applikációja különdíj, vagy az 50.000-ik felhasználó is mind olyan mérföldkövek, amikről álmodni sem mertünk volna az elején.

Mik voltak a kezdeti nehézségek? Hogyan tudtad ezeket áthidalni?

Amikor gyerekkel.com legelső verziójával elkészültem, volt olyan ismerősöm, aki azt javasolta, hagyjam az egészet, ne pazaroljam az időmet, - csináljak inkább egy sima, A-Z-ig felsorolást családbarát helyekről. Rengeteg kutatómunkát jelentett az is, hogy semmilyen adatbázis nem állt rendelkezésünkre azzal kapcsolatban, hogy az országban melyek azok a helyek, amiket valamilyen formában gyerekbarátnak tekinthetünk. Ezen a ponton fontos megemlíteni a sok-sok lelkes Anyukát, akik hozzá segítettek, hogy mára ekkora adatállomány érhető el nálunk. Ahogy a legtöbb startup, úgy természetesen mi is folyamatosan új akadályokba ütközünk, de – ha nem is mindig sikerül - igyekszünk inkább kihívásnak, mintsem gondnak tekinteni őket.

Mit jelent neked a Vodafone Digitális Díj zsűritagság és a Startup és Innovation Day-en Az Év Női Startupper díj jelölés?
Óriási élmény számomra részt venni egy olyan kezdeményezésben, mint amilyen a Vodafone Digitális Díj. A Vodafone idén második alkalommal jutalmazza azokat az innovációkat, amelyek a társadalmi jót, a felzárkózást segítik elő. A pályázatokat három, korunk kihívásaihoz kapcsolódó kategóriában – Digitális Esélyegyenlőség, Digitális Társadalom, Bolygónk és Fenntarthatóság – várjuk.
Mindenkit bíztatok a pályázásra, akinek van valamilyen, a társadalmi jót szolgáló digitális megoldása, hiszen a Vodafone Digitális Díj nyertesei között 15 millió forintot oszt ki a vállalat. A díjazottak pedig nem csupán financiális támogatást, de kiemelt sajtó figyelmet is kapnak! Ha 2017-ben lett volna hasonló lehetőség, én biztosan pályáztam volna. Úgy gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség induló vállalkozásoknak, startupoknak és nagyon izgalmas, hogy most a "másik oldalon ülve" én is részese lehetek innovatív, digitális projektek kibontakozásának.
Az Év Női Startupper díjra történt jelöltés a gyerekkel.com ötletgazdájaként és fejlesztőjeként óriási megtiszteltetés volt, - de ez nem csupán nekem, hanem a terméknek, és persze a csapat többi tagjának is szól.


Mik a rövid és hosszútávú céljaid?

Rengeteg ötletünk van, hogyan tudnánk még inkább a szülők segítségére lenni a családi programtervezés során. A felhasználók számának növekedésével párhuzamosan egyre több vállalkozás is felkeres bennünket, de még mindig nagyon sokan elzárkóznak attól, hogy egy app segítségével népszerűsítsék gyerekbarát szolgáltatásaikat. Az idei év célkitűzése ezen változtatni, valamint a folyamatos visszajelzések alapján az alkalmazást tovább fejleszteni.
Nincs hasonló, a szülőket támogató applikáció a közép-európai régióban sem, így a következő évben célunk a külföldi piacra lépni.

Szöveg: Csáti Melinda

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője