Hogy találj vissza a káros emberi kapcsolatból önmagadhoz

2018.november.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szigeti Zsófi, a Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött, ahol zeneakadémián tanul. Blogjában bemutatja egy külföldi egyetemista mindennapjait, a kétlaki élet kihívásait, és rengeteg érdekes tapasztalatát, tippjét osztja meg veletek:

Zsófi blogjának előző részét, amelyben bemutatja a kedvenc helyeit Amszterdamban, ide kattintva olvashatjátok !

Ezen a héten stúdióban voltunk a Shaibóval. A Supersize Recordingban, Törökbálinton vettük fel a billentyűket, amit Bognár Szabi játszott fel, és a basszusgitárt valamint az éneket.

A dalról:
Ez a dal a káros emberi kapcsolatokkal foglalkozik. Szerintem sokak életében előfordult már, hogy volt (vagy van) olyan kapcsolata - "baráti kapcsolat", munkatárs vagy akár párkapcsolat -, ahol állandóan megy az energiaszipolyozás. Az ember sokáig ezt nem tudja felismerni, aztán pedig véget vetni, mert jaj, olyan régóta vagyunk barátok, vagy együtt dolgozunk és függünk egymástól stb.

Shaibo a stúdióban

Az én esetemben is előfordult ez, nem is egyszer. Arra lettem figyelmes, hogy semmit nem csinálok jól, a másik mindenben csak hibát keres és persze talál. S mindannak ellenére, hogy józan ésszel azt gondolnám, ha ennyi probléma van velem, akkor minek raboljuk egymás idejét, mégis jön utánam, és "szüksége van rám".

És akkor az érme másik oldala. Oké, hogy megkérdezzük magunkban, hogy "ha ennyi problémád van velem, miért nem hagysz már békén", de évek után merült csak fel bennem, hogy én miért hagyom ezt. Miért van szükségem arra, hogy az az ember mégis az életem része legyen, nap mint nap frusztráljon és leszívja az energiáimat? A válasz nagyon egyszerű, nem én határoztam meg magamat, kívülről jövő elvárásoknak igyekeztem megfelelni, és mások véleményétől tettem függővé a saját önbecsülésemet, tehát nem volt önbizalmam és belső biztonságom. A rólam alkotott képet kiadtam a kezemből, és gyakorlatilag nem én voltam azon a képen.

Shaibo

Aztán amikor erre rájöttem, tudtam, hogy erre csak az a megoldás, ha elvonulok, és megpróbálok találkozni önmagammal. Annyira féltem ettől a találkozástól, hogy négy hónapig gyűjtöttem a bátorságomat hozzá, minden nap írtam egy picit magamnak, hogy készítsem a lelkemet. Aztán kiköltöztem Hollandiába. Itt teljesen egyedül voltam, s ekkor jöttem rá, hogy mennyire nagyon csípem magam, és boldog vagyok a bőrömben. Megtanultam tisztelni magam jobban, mint előtte, és ez nagyon érződik az emberi kapcsolataimon, illetve a mindennapjaimon. Lelassult körülöttem a világ, értékálló tartalommal telítődött.

A stúdiózásról összevágtam nektek egy rövid kis videót.
Ilyen volt:

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BqNuGX7AM9-/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon Short clip about our last weekend. New song is out soon. It#8217;s the demo under the video. #129417; #SHAIBO #music #soul #neosoul #jazz #bassist #singer #fenderrhodes #drums #flute #violin #chello #producers #neverstop Shaibo (@shaibo.music) által megosztott bejegyzés, Nov 15., 2018, időpont: 12:33 (PST időzóna szerint)

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője