Nincs vége! JK Rowling újabb Harry Potter könyvvel ajándékoz meg minket

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az első Harry Potter könyv megjelenésének 20. évfordulóját ünnepeljük, azt a pillanatot, ami mindent megváltozatott az irodalomtörténetben, ami gyerekek és felnőttek életét terelte egy teljesen új irányba, és ami még a mai napig egy rendkívül meghatározó, világméretű popkulturális fenoménnak számít évekkel azután is, hogy a történetnek vége.

JK Rowling
Fotó: rex/shutterstock/puzzlepix

De, ahogy azt már eddig is tapasztalhattad, J. K. Rowling időről időre újabb csemegékkel kényeztet a varázslóvilágról. Várható volt, hogy Nagy-Britanniában különös figyelmet szentelnek majd a kerek évfordulónak, a British Library különleges kiállítással készül: a varázslat történetére fókuszáló könyvtárlat október 20-tól egészen 2018. február 28-ig látogatható a patinás londoni könyvtárban.

„A könyvek a kiállítás témáját és hangulatát fogják visszaadni, a látogatókat elkalauzolják oda, ahol a varázslat és a mitológia elkezdődött különböző könyvek, kéziratok, tárgyak által. Lenyűgöző kincseket vonultat fel a British Library kollekciójából és a Bloomsbury eddig még soha nem látott anyagaiból a kiadó és JK Rowling arhívumából”.

De ez még nem minden! Ezzel egyidőben egy új könyv is megjelenik a Bloomsbury gondozásában, amiben eddig nem látott kéziratokat, vázlatokat láthatunk Rowling jóvoltából. A Harry Potter: A Journey Through A History of Magic című könyvben ezenfelül a Jim Kay által készült illusztrált kiadás rajzaiból is csemegéz a könyv, illetve "fura, csodálatos és inspiráló leletekből, amelyeket varázslatos módon a British Library kiadásra bocsátott".

A kiállítás a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének 20. évfordulója alkalmából nyílik, a könyvet pedig október 20-tól lehet megvásárolni a British Library-ben, illetve online megrendelhető Bloomsbury kiadótól a világ bármely pontjára.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője