Lányoktól lányoknak - hamarosan startol a fesztivál, ami a női alkotókat és előadókat ünnepli

2018.június.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Ladyfest mozgalom eredetileg az Egyesült Államokból indult ki, mára azonban már globálissá vált, két éve pedig hazánkat is elérte: íme az első olyan zenei fesztivál, ami teljes egészében a zenélő és alkotó nőkről szól, és elsődleges céljának tekinti a női szolidaritás tereinek építését.

Idén három naposra bővül a happening, és a koncertek mellett művészeti alkotásoknak, előadásoknak, tematikus beszélgetéseknek és workshopoknak ad teret a Gólya. (Már csak azért is érdemes benézni, mert ez az utolsó év, amikor eredeti helyén üzemel kedvenc hippitanyánk.)

Ezúttal sokkal több live act és DJ jelentkezett mint zenekar, hallható lesz többek között queer rap duó (Miss Andry & Miss Understood), egy ígéretes lofi lányzenekar (Disco Nap), valamint német/osztrák electro-experimental-pop (UMA) is. Idén Unknown Child Erika is színpadra lép (eredetileg a Gustave Tiger frontembere), valamint számos más ismert és kevésbé ismert előadó szolgáltatja a talpalávalót.

A fesztiválhoz egy zine is tartozik, amit Molnár Dorina és Neményi Lilla készít közösen, és ezúttal rövid kritikákat és interjúkat olvashatunk benne.
A zenészek mellett teret kap három kiállító, Szekeres Laura és Kiss Klára az emberi test tökéletlenségeit járja körül közös fotógyűjteményével, Arláth Krisztina pedig két installáció és egy szobor segítségével a patriarchális társadalomtípus abszurditásait figurázza ki.

Mindemellett számos workshopon és beszélgetésen is részt vehetünk a július 6-8 között megrendezésre kerülő fesztiválo, Nita (imanexperiment, Rrriot Nerdz) Ableton-workshopot fog tartani kezdőknek, Németh Franciska előadást tart "Falcotol Fluorig – nők ábrázolása a rádióslágerekben" címmel, de lesz "Zene, női szerepek, afrikai identitás" panelbeszélgetés, valamint a Mondd végig! csapata fog női zenészekkel beszélgetni a tapasztalataikról.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője