Magyar fényművészek a New York-i Divathéten: A rag & bone bemutatója duplán nagyot szólt idén

2020.február.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Magyar fényművészek a New York-i Divathéten! - A rag & bone bemutatója duplán nagyot szólt idén!
A ruhák mellett a klímaváltozás témája is fókuszba került a kifutón.

Az elképesztő fényjátékokat, ha nem is professzionális megközelítésből, de a karácsonyi vásárokból vagy éppen a debreceni Virágkarneválról mindenki ismerheti. A színek varázsa és az, ahogyan az adott vásznat életre keltik a fények, egy kicsit mindannyiunkból előcsalja gyermeki énünket és minden alkalommal ugyanolyan lelkesedéssel nézzük végig a showt.
A Limelight különleges projection mapping alkotásairól és tematikus fényművészeti tárlatairól ismert magyar művészcsoport, amely a világ szinte minden táján alkotott már, elsősorban nagyformátumú épületvetítésekkel és fényinstallációkkal. Az egyik leginnovatívabb amerikai divatmárka rag & bone felkérésére készült, harmadik jelentős USA-beli munkájuk bemutatójára ezúttal mi is ellátogattunk New Yorkba, ahol a show után Dávid István, a Limelight társalapítója, producere és ügyvezetője mesélt nekünk a látottakról!

Hányan dolgoztok egy ilyen hatalmas projekten?
Ezt össze kellene számolnom, de körülbelül 12-14 ember volt, akik közreműködtek ennek az egésznek a megalkotásában.

Dolgoztatok már korábban divatbemutatón? Hogy találtátok meg egymást a rag & bone-nal?
Nem, nem még soha, ez volt az első ilyen projektünk! A márka talált meg minket. Mint kiderült, nagyon tetszett nekik a munkánk, ami ebben a szakmában nem annyira általános. Picit féltünk is tőle először, hiszen a legtöbb alkotásunk rendkívül időigényes és nem feltétlenül könnyű, sőt van, hogy egyáltalán nem lehet utolsó pillanatban változtatni rajtuk. És tudtuk, hogy ebben az iparágban viszont szeretnek még a legutolsó percben is alakítani a látottakon. De abszolút nem volt ilyen probléma, végig remekül együtt tudtunk működni, mindent megoldottunk.

Mi volt az alap elképzelés?

A rag bone tulajdonos-tervezője, Marcus Wainwright egy olyan víziót álmodott meg, amivel teljes mértékben azonosulni tudtunk. A márkának van egy nagyon erős angol öröksége, ezt mindenképpen meg szerettük volna jeleníteni valamilyen formában. A vidéki vonatkozás, a természet és a kígyómotívum voltak azok, amelyek kiemelt szerepet játszottak.

Mi volt a bemutatón látott 3D-mapping legfőbb mondanivalója?

A show-hoz készült vizuális alkotás a legmodernebb technológia és a klímakatasztrófa elleni harc iránti elkötelezettséget, egyfajta futurisztikus víziót kívánt megjeleníteni. Az alapüzenete az, hogy a divat valójában egyáltalán nem fontos, sokkal komolyabb témák vannak ma a világban, amikről beszélni kell. Ebben az utópisztikus vízióban a néző eljut a jelenkorba, ahol lángol Amazónia és az ausztrál esőerdők, a világunkat és az emberiséget tragikus vég fenyegeti. A megoldás, amelyet a történet felkínál, egy magasabb tudatosság elérése, az összekapcsolódás, hiszen csak összefogva, együtt menthetjük meg a Földet.

Milyen projekteken dolgoztok jelenleg?
Mi általában épületvetítéseket és fényinstallációkat csinálunk világszerte. Jelenleg dolgozunk egy projekten, ami egy francia fesztiválon lesz látható áprilisban, ezután májusban megyünk Sydneybe. Ezen kívül van egy akadémiánk, ahol fiatalokat mentorálunk és éppen az egyik legnagyobb ausztrál filmfesztiválra készülünk, ahova többek között installációkat is viszünk.

Pillants be a show előkészületeinek kulisszái mögé!

Ha érdekel a fényművészet világa, látogass el a www.limelightart.net -re, vagy kövesd a @limelight3dmapping oldalt az Instagramon, hogy egy szuper projektjükről se maradj le!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Letícia spanyol királyné letaszította Katalin hercegnét a trónról, pedig klasszisokkal olcsóbb ruhákat hord

Letícia spanyol királyné letaszította Katalin hercegnét a trónról, pedig klasszisokkal olcsóbb ruhákat hord

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője