Sajnos, csak egy felesleges ismétlés lett az új Karib-tenger kalózai

2017.május.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tegnap debütált a magyar mozikban a Karib-tenger kalózai ötödik része, a Salazar bosszúja, amit őszintén szólva már eleve szkeptikusan vártunk, hiszen mindig veszélyes vállalkozás hetvenkettedik bőrt is lehúzni valamiről, ami egykor működött.

A sztori összefoglalása végett az a legegyszerűbb, ha megnézed az előző négy részt, és összegyúrod. Will Turner és Elizabeth Swann megöregedett, de semmi gond, mert szerelmük gyümölcse, Henry, és egy új szereplő, a gyönyörű és okos Carina most újra eljátssza az előző generáció történetét. A két új szereplő teljesen azonos karaktert alakít, mint nyugdíjazott elődeik, harmadik fogatnak pedig megkapták az örökzöld Jack Sparrow-t.

Henry kiskora óta arra vágyik, hogy felszabadíthassa apját az elátkozott hajó szörnyű átkából, Carina a papája által ráhagyott térképet fejtegeti, Sparrow pedig egy csapat szellemkalóz és az angol hadiflotta elől menekül. Végérvényben ők együtt és egymással küzdve próbálják megszerezni az újabb mágikus csodamicsodát, ami ezúttal Poszeidón szigonya.

Carina és Henry

A Salazar bosszúja, mivel már jól ismerjük a kalózfilmek összes létező csavarját, egy közepesen izgalmas, de felettébb szórakoztató alkotás lett. A három főszereplőt öt és fél percenként kikötözik egy árbóchoz, és nagyjából ötszáz olyan másik jelenetet élnek túl, ami még a Jackie Chan-filmekhez képest is túlzás, de valami csoda folytán mégis megmenekülnek a halál torkából, ráadásul általában irtó humoros körülmények között. Persze az eltúlzott, mesei elemekkel semmi gond alapvetően - a Karib-tenger kalózait éppen ezért imádjuk - de az kicsit mégis túlzás talán, amikor Jack egy szellemcápán lovagolva menekül meg, és ér partot.

Ha őszinték akarunk lenni, Jack Sparrow félőrült alkesz karaktere, a hosszú percekig tartó kardcsaták és a jól ismert betétdal 2003-ban még új színt hozott a filmtörténelembe, de 2017-ben már nem dobjuk magunkat hanyatt. A Salazar bosszúja nem rossz film, de teljességgel indokolatlan.

Ráadásul az utolsó pár percben előkerül egy szentimentális, de megható jelenet kedvéért Orlando Bloom és Keira Knightley is (utóbbi egy árva szót sem szól), és nem tudunk szó nélkül elmenni az Orlando és Kozsó közti hasonlóság mellett.

Orlando Bloom és Kozso

Azonban az elcsépeltség ellenére a főszereplők szerethető karaktere, a végtelen kalózpoénok, valamint Carina és Henry szerelmének bimbódzása kárpótolnak az együgyüségért, a 129 perc letelte után pedig boldogan tapsolunk, amiért a jó elnyerte jutalmát, a rossz pedig méltó büntetését.

Nézd meg a film feliratos előzetesét:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője