Tiszta szívvel álltam fel a szőnyegre!- interjú Karakas Hedviggel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Két műtét és hosszabb kihagyás után állt tatamira szerdán Karakas Hedvig cselgáncsozó, a Team Scitec sportolója, a Budapesten zajló judo világbajnokságon. A kétszeres olimpikon, világbajnoki bronzérmes judóst a világversenyre való felkészüléséről kérdeztük.

Hogyan zajlott a VB- felkészülésed?
Karakas Hedvig: Augusztusban Tatán, előtte tavasszal Törökországban volt edzőtáborunk, illetve nyáron egy hónapot töltöttem Japánban, ami rengeteget hozzátett a felkészülésem minőségéhez. Az utóbbi 2 hónapban itthon is rendszeresen járok egy japán fizikoterapeutához, akivel minden nap gyógytornázunk. A térd-, majd a bokaműtét után volt egy időszak, amikor úgy éreztem, hogy nem megy elég jó ütemben a felépülésem, aztán a nyár meghozta a lendületet, az utolsó időszakban nagyon jól ment a munka.

Hogyan zajlottak a verseny előtti utolsó napok?

KH: A verseny előtti utolsó napokban már csak pihennem kellett, az apró dolgokra koncentrálni, még egyszer átvenni, elemezni, hogy melyik ellenfélnél mire kell majd figyelni. A verseny előtt pár nappal volt még egy úgynevezett határterhelés, amelyet már egyre könnyebb edzések követtek, illetve a legvégén már csak a súlyomra kellett figyelnem. Továbbra is az 57 kilogrammos súlycsoportban indultam, az alapsúlyom viszont 61-62 kilogramm, ebből kellett lefaragnom 4-5 kilogrammot a versenynapra.

Ezt olvastad már? Az EYOF mérföldkő a fiatal versenyzők számára

Mennyire megterhelő ez a szervezetednek?
KH: Nagyon sokat segítettek a Scitec táplálék-kiegészítői, ilyenkor különösen fontosak a fehérjék, hogy a fogyás mellett az izom ne épüljön le. A zero sugar / zero fat Isogreat formula nagyon jól passzolt a diétámhoz, ezt egyébként rendszeresen használom. Illetve nagyon fontos a vitaminokat, ásványi anyagokat is pótolni, hogy a verseny előtti utolsó 3-4 napon, amikor a kilók eltűnnek, az erő megmaradjon. Az utolsó napokban megpróbáltam tényleg sokat pihenni, volt már olyan világbajnokság, ami azért nem sikerült jól, mert előtte az edzőtáborban túlhajtottam magam és a versenyre elfáradtam. Tehát tényleg nagyon fontos "rápihenni" a versenyre.

A vb szerdai játéknapját győzelemmel kezdted, sajnos a folytatás nem sikerült jól, ezt hogyan éled meg?
KH: Természetesen nagyon szerettem volna érmet, vágytam a sikerre, de ekkora kihagyás után igazából már azzal is elégedett vagyok, hogy sikerült a műtött lábamat olyan állapotba hozni, hogy el tudtam indulni a VB-n és tiszta szívvel álltam fel a szőnyegre, azzal a tudattal, hogy a felkészülés alatt megtettem mindent, amit lehet.

Sportági nagykövete voltál a nemrégiben Győrben zajló nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Milyen élményekkel gazdagodtál?

KH: Nagyon megtisztelő volt nagykövetnek lenni és a sportágamat képviselni. Az ifjúsági olimpia igazi mérföldkő a fiatal versenyzők számára, itt tapasztalhatják meg legelőször élesben a nagy álom, a későbbi felnőtt olimpia hangulatát. 2005-ben Lignanóban versenyzőként én is részt vettem az EYOF-on, emlékszem, ekkor határoztam el, hogy egyszer olimpiai bajnok szeretnék lenni. Nagyon jó lehetőség, hogy idén világbajnokságot és ifjúsági olimpiát is rendezhetünk itthon, a hazai közönség olyan plusz erőket hozhat ki egy-egy versenyzőből, amiről nem is gondolná, hogy képes.
Interjú és fotó: Scitec Nutrition


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője