A gépi mosogatás előnyei – a Quantum jóvoltából

Promóció

2017.augusztus.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyre többen látják be, hogy a kézi mosogatás nem veheti fel a versenyt a gépi mosogatással, ezért egyre többen ruháznak be mosogatógépre – és ehhez még csak hatalmas konyha sem szükségeltetik. A Finish Quantum Max mosogatógép-tabletta segítségével összeszedtük, hogy miért érdemes mosogatógépet használni ahelyett, hogy egyesével öblítenénk el a tányérainkat és evőeszközeinket.

Vízfogyasztás

Ha kézzel mosogatunk, folyamatosan folyatnunk kell a csapot – ez rengeteg vizet fogyaszt. Ezzel szemben a mosogatógép, programtól függően, egyszer vagy többször tölti fel magát vízzel, amit aztán magában keringet. A Finish kutatása szerint ez akár hetedakkora vízhasználatot is jelenthet, mint a kézi mosogatás: kézzel átlagosan 140 liter víz fogyott, míg a gép csak 13-27 litert fogyasztott a különböző hosszúságú mosogatási programok során.

Energiafogyasztás

A mosogatógép maga fűti fel a vizet, és a belső hőszigetelésnek köszönhetően sokkal kevesebb az energiaveszteség, mint kézi mosogatás esetében. Az előbbi kutatás eredményei szerint a víz fűtése a kézi mosogatáshoz 3.5 kWh-t vesz igénybe, míg a gépi csak 0.9-2 kWh-t. Ez jelentős különbség, még akkor is, ha nem közvetlenül jelentkezik a hó végi számláinkon.

Az idő pénz

A leglátványosabban a mosogatással töltött idővel tudunk nyerni. Ki szeret naponta többször is a mosogató fölött görnyedni, hogy aztán újra összekoszolja az edényeket? Ez a sziszifuszi munka sokak rémálma. Egy átlagos adag szennyesedényt 71 perc tudunk eltűntetni kézzel, aminek töredéke, ha csak bedobáljuk őket a mosogatógépbe, betesszük a tablettát, és hagyjuk, hogy a gép tegye a dolgát. Egy átlagos mosogatási program egyébként 39-112 perc között tart, ennyi időt nyugodtan tölthetünk mással, amíg megtisztulnak az edényeink.

Baktériumok

A konyhában számtalan baktérium található, valójában sokkal több, mint a fürdőszobában. A konyhai törlőkendők és mosogatószivacsok bár pont a szennyeződések eltüntetésére valók, rengeteg kórokozó marad rajtuk. A nedves környezet ideális számukra, így könnyen szaporodnak is bennük. Nem beszélve arról, hogy a mosogatószerek ártanak a bőrnek, az érzékenyebbek keze kirepedezik. Sokan csak gumikesztyűben tudnak csak mosogatni, mert akár sebesre repedezne a bőrük. Mennyivel jobb, ha nem is érintkezünk a vegyszerekkel és az egész procedúrát a mosogatógépre bízzuk!

A kutatási adatok a www.hatekonymosogatas.hu oldalról származnak. További hasznos és érdekes információkat a Finish weboldalán találhatsz a mosogatásról.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője