Idegesítő konyhai szokások - Az együttélés nehézségei

Promóció

2017.augusztus.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Legyen akár fiatal egyetemista vagy komoly felnőtt, minden ember életének meghatározó része a másokkal való együttélés.

Kisiskolásként a családi környezet szerencsés esetben nem okoz a mindennapi, generációs ellentétekből adódó nézeteltéréseken kívül nagyobb problémát, ám kikerülve a családi fészek nyújtotta védelemből, hányszor sírjuk vissza édesanyánk dörgedelmeit: "ne hagyd a koszos tányért a mosogató szélén", "dobd ki az üres tejesdobozt a hűtőből", és még sorolhatnánk napestig.

Amikor ifjú felnőttként saját lábra állunk, bontogatjuk szárnyainkat, legtöbbünknek sajnos / nem sajnos elkerülhetetlen, hogy lakótársakkal kezdjük el önálló életünket. Ekkor tudjuk igazán értékelni a múltat, amikor a mosatlan edények néhány keresetlen szó kíséretében "maguktól" tisztán kerültek a polcokra, valamilyen csodával határos módon a hűtő napról-napra, mint a mesebeli a terülj-terülj asztalkám, újratöltötte magát, a konyhapulton a morzsák pedig egyszerűen felszívódtak. Ekkor döbbenünk rá, hogy az élet valóban nem habostorta.

Legszerencsésebb esetben hamar megtaláljuk azt az embert, akivel a rózsaszín köd időszakának letelte után is úgy érezzük, le tudjuk élni életünket, de legalábbis komolyabb szintre lépve a kapcsolatban (és a felnőtté válás útján is egyúttal) összebútorozunk.

Mind mind más élethelyzet, de egy dolog közös: az együttélés sohasem történik zökkenőmentesen.

Lássuk, mik azok a visszatérő problémák, amelyek megnehezíthetik a gördülékeny egymás mellett élést.

Családdal, lakótárssal vagy párkapcsolattal örök és soha el nem múló probléma a használt edények szertehagyása, szerencsésebb esetben csak a konyhában, kevésbé szerencsés sorstársainkat a lakás egész területén érhetnek ilyen irányú kellemetlen meglepetések. Célszerű már az összeköltözés pillanatában lefektetni a szabályokat mindenki számára világosan, hogy a mosatlan tányérokat, poharakat egy helyen gyűjtsük: mégpedig a mosogatóban! Hacsak nem egy végtelen töltöttségű energiabombával élsz együtt, elkerülhetetlen, hogy a háztartásban előforduló teendőket felosszátok egymás között. Ez mindenki számára hasznos, hiszen saját időbeosztása és teendői ismeretében könnyebben be lehet vállalni olyan feladatokat, amik élvezeti szintje sajnos nem ér fel egy jó mozi vagy hétvégi buli nyújtotta szórakozással, ám legalább annyira fontos. Hacsak nem akarod a vacsidat azzal kezdeni, hogy megkeresed a használatra még legalkalmasabb tányért a koszos edények rengetegében. Annyira nem tűnik jó mókának, ugye? Praktikum és higiéné szempontjából is jó, ha a használt poharakat, tányérokat a mosogatóban tároljuk. Megspórolhatjuk az összegyűjtögetés végeláthatatlan idejét, illetve így nem hagyunk magunknak esélyt, hogy az elkerülhetetlen mosogatást a végtelenségig halogassuk. Ha mosogatógépet használunk, akkor ez már hab a tortán, hogy rögtön el tudjuk öblíteni eszközeinket, mielőtt azokat a mosogatógépbe helyezzük. Természetesen akár ezt a lépést is megspórolhatjuk, ha megfelelő minőségű mosogatószert használunk.

A közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül szükséges öblögetnünk, mielőtt a mosogatógép segítségét vesszük igénybe, de ehhez szükséges a megfelelő minőségű mosogatószer is. Erről bővebben tudsz olvasni a Finish weboldalán, ahol remek ötleteket találsz, mit kell ahhoz tenned, ha nem akarod a szabadidődet vagy hétvégéidet a romok eltakarításával tölteni.

Ha a feladatok megfelelő beosztása lakótársaddal már megvan, akkor még egy dolog van, ami rengeteg bosszúságra adhat okot. Volt már veled olyan, hogy úgy érezted, te mindig lelkiismeretesen, magadat teljesen odarakva oldottad meg a házimunkát, míg lakótársadon azt vetted észre hogy ő inkább csak átesik a dolgon? Ennek egyik bizonyítéka, amikor főzöd a reggeli kávédat, öntenéd a csészédbe és akkor veszed észre az alján azt a fránya kis foltot. Senki nem szereti így kezdeni a reggelt, ráadásul egy konfliktustól is megmentheted magad, illetve a veled egy háztartásban élőket, ha megfelelően mosogattok. Fontos, hogy nem minden esetben az ember hibája, hiszen rengeted rossz minőségű mosogatószer kapható a boltokban. Ha megvan a tökéletes és jól bevált mosogatószer, nézz körül, hogy mit írnak, mi a legjobban bevált taktika mosogatógép használata esetén! A poharakat fejjel lefelé helyezd a gépbe, hiszen a legtöbb mosogatógépben a víz alulról felfele éri az edényeket, így máris megspórolhatod magadnak a reggeli bosszankodást. Mennyivel jobban indul a napod, ha a reggeledet a kedvenc teádat, kávédat szürcsölve kezdheted, nem pedig az edények újramosásával.

Ha ezeket a jótanácsokat betartod, nem csak rengeteg apró bosszúságtól kíméled meg magad, hanem közvetlen környezeted is higiénikusabb lesz. Mindez csak egy kis odafigyelést igényel és rengeteg időt is spórolhatsz vele. Hát nem egyszerűbb így?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője