Romeltakarítás házibuli után

Promóció

2017.augusztus.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Házibulit tartani jó móka, de utána a rend helyreállítása valóságos rémálom, különösen igaz ez a konyhára. Adunk pár ötletet, hogy mi legyen a sok pohár és tányér sorsa, hogyan lehet őket a lehető leghamarabb tisztává varázsolni.

Használjunk mosogatógépet

A mosogatógépek sokkal gyorsabban és hatékonyabban tisztítják meg az edényeket, mint ahogy kézzel tudunk mosogatni. Míg kézzel minden egyes tányért, poharat és evőeszközt egyesével kell elmosogatnunk, a gépben ezek mind egyszerre tisztulnak, így vízből is kevesebbet fogy, mint amikor folyamatosan folyatjuk a csapot. A mosogatógép forróra fűti a vizet, ez pedig jobban oldja az odaszáradt szennyeződéseket és a baktériumokat is pusztítja. A gépek erősebb szerekkel dolgoznak, nem kell nekik kézkímélőnek is lenni, valamint nagyobb koncentrációban adagolja a gép a vízhez a szert a kézi mosogatáshoz képest. Mosogatógéppel tehát nagyobb hatékonysággal és gyorsabban varázsolhatjuk tisztára az edényeinket.

Le kell öblíteni a tányérokat mielőtt betesszük a gépbe?

Sokan beáztatják, vagy leöblítik a tányérokat mielőtt beteszik a mosogatógépbe. Ez azonban, a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül szükséges lépés. A mosogatógépek magas hőmérsékletű vízzel mossák át a tányérokat, megfelelő minőségű mosogatószerrel kombinálva tökéletesen tisztítják az edényeket, így az előöblítés egyáltalán nem szükséges. Spóroljunk időt és pénzt az előöblítés elhagyásával. Erről és további mosogatással kapcsolatos mítoszokról a Finish weboldalán olvashatsz.

Hogyan pakoljunk?

A mosogatógép hatékonyságát egy dolog ronthatja, ha nem megfelelően pakolunk bele. A legtöbb mosogatógépben a víz alulról felfelé éri el az edényeket, ezért fontos, hogy a poharakat fejjel lefelé tegyük bele, míg a nagyobb tálakat oldalra fordítva úgy, hogy azok ne blokkolják az összes felfelé áramló vizet. Ne pakoljunk semmit egymás fölé, mert a felső edényt már nem fogja elérni a víz.

Ezekkel a tippekkel gyorsabban és hatékonyabban szabadulhatsz meg egy-egy buli után felgyülemlett romhalmaztól a konyhában. További ötletekért keresd a Finish mosogatási tanácsait!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője