3 népszerű bőrápolási technika, amit sose szabadna otthon kipróbálnod!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindannyian csinálunk olyan dolgokat a bőrünkkel, amit bizony nem szabadna. Néha elfelejtjük lemosni a sminket, vagy minden riogatás ellenére is megnyomjuk azt a mitesszert. Az sem segít bőrünk helyzetén, hogy az interneten található videóknak köszönhetően előszeretettel próbálunk ki csodákat ígérő módszereket. Ezekkel jobb, ha vigyázunk, hiszen számos hátulütőjük lehet. Nézzük, melyik az a három bőrápolási módszer, amit bőröd egészsége érdekében, jobb, ha messziről elkerülsz!

Bőrápolás
Fotó: Thinkstock

Ki ne szeretné az otthon, egyszerűen alkalmazható maszkokat, melyektől pillanatokon belül szebb lesz a bőrünk? Ezek a maszkok azonban különböző savakat tartalmaznak, ezért nem mindegy milyen hosszú ideig hagyjuk őket az arcunkon. Legtöbben valószínűleg beleestünk már abba a hibába, hogy 10 perc helyett röpke egy óráig ücsörögtünk sorozatunkat nézve a csodát ígérő maszkban. Ez azonban egyáltalán nem vicces! Az érzékenyebb bőrön komoly sérüléseket okozhatunk ezzel, ebben az esetben pedig egyáltalán nem igaz, hogy az eredmény hatékonyabb lesz, ha hosszabb ideig hagyjuk magunkon.

I WILL NEVER DO THIS SHIT AGAIN pic.twitter.com/6hFIrFfGed— @cachet (@cachet___) 2016. szeptember 6.
src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Azt gondolnánk a nap végén egy kényeztető arcmasszázs mindenkinek kijár. Serkenti az arc vérkeringését, kisimítja a ráncainkat és üdébbnek tűnik tőle a bőrünk és megszünteti a stresszt. Ez így is van, abban az esetben, ha szakember kezeire bízzuk magunkat. Az igazán hatásos módszer a nyirokmasszázs. Ennek elsajátításához azonban nem elég néhány Youtube videó és Pinteresten talált kép tanulmányozása. Nagy kockázatokat rejt magában a módszer, ugyanis, ha túl erősen nyomunk meg bizonyos mirigyeket az komoly gyulladásokat eredményezhet. Attól pedig mentsen meg az ég!

A legtöbb hatásosnak ígért kozmetikum természetes anyagokból is előállítható, melyeket általában a konyhában is megtalálsz. Ezek olcsók, könnyen hozzáférhetők, és elkészítésük kiváló csajos program lehet. Azonban ezek sötét oldala valóban nagyon, nagyon sötét. A legtöbb interneten található recept citromot vagy szódabikarbónát tartalmaz. A gyanútlan tinik ezektől várják a csodát pattanásos bőrükre. Bőrgyógyászok szerint ezek azonban egyáltalán nem segítenek, sőt legtöbb esetben rontanak a helyzeten, hiszen komoly irritációt okozhatnak. Ha valóban a természetes gyógymódok híve vagy, alkalmazz zöld teát a gyulladt felületekre. A zöld teának ugyanis bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatása van.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője