6 egyszerű téli bőrápolási tipp, amit ha megfogadsz, a hidegben is ragyogó lesz a bőröd

2020.november.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nappalok egyre rövidülnek, a sötétség tovább tart, a borús, szürke napok veszik át az uralmat, és szembe kell néznünk azzal a ténnyel is, hogy a dolgok nem fognak egyelőre jobban alakulni. A tél a nyakunkon van és ezzel együtt egy sor bőrproblémát is hoz magával.

A kiszáradt bőrtől a kicserepesedett ajkakig és a most már nemcsak sapka-okozta, hanem szájmaszk miatt is előjövő pattanásokig, ilyenkor még a bőröd is ellened fordulhat, de szerencsére pár apró dologgal eléjük mehetsz, de legalábbis segíthetsz minimalizálni a problémákat.

Ne áraszd el a bőröd

A jó minőségű bőrápolók egész évben megállják a helyüket, csak azért, mert beütöttek a hidegebb idők, nem kell rögtön terméket is cserélned és főleg nem kell új, nehéz krémeket beiktatnod a rutinodba. A jól bevált, szokásos termékeidet használd bátran tovább, de ha mindenképpen úgy érzed több hidratálásra van szükséged, akkor próbálkozz a növényi alapú olajokkal, melyek zsírosabb és száraz bőrre egyaránt használhatók.

Rétegezz

Ahogy az öltözködésben, úgy a bőrápolásban is fontos a rétegek egymásra épülése, és ami ennél is fontosabb, hogy betartsd a sorrendet. Először menjenek a vízmegkötő szérumok, bőrvilágosítók, arckrémek, utána pedig a gazdag olajak, amelyek pajzsként fogják óvni a bőrödet a hidegtől.

Ismerd meg a tudatos, organikus ANITATOTH szépségápolási márkát

Ismerd meg a tudatos, organikus ANITATOTH szépségápolási márkát

Változtass az életstílusodon

A szokásaink nagy hatással vannak a bőrünkre, és mivel télen a hideg, a sötétség miatt kevesebbet járunk ki, ezért kevesebb D-vitamint is kapunk, ugyanakkor kevesebbet mozgunk, több egészségtelen ételt fogyasztunk és a központi fűtés is hatással van a bőrünkre. Ahhoz, hogy a nyári ragyogását megtartsuk az arcunknak, minél többet meg kell tartani a nyári aktivitásainkból is. A bőrödért viszont azzal tehetsz a legtöbbet, ha gyakrabban radírozod, hámlasztod és bőségesen táplálod.

Gyakran permetezz

Tartsd az íróasztalodon egy arcpermetet, amit használj rendszeresen, nap közben akár többször is. Figyelj, hogy csak olyan terméket használj, ami tartalmaz glicerint, különben ahogy szárad a permet, úgy viszi magával az arckrémedet is a szárazság.

A hámlasztás kulcsfontosságú

Arra gondolnánk, hogy amikor száraz a bőrünk, akkor a hámlasztás lenne az utolsó, amit tenni kéne vele, azonban ennek épp az ellenkezője igaz. A gyengéd hámlasztás segít az elhalt hámsejteket leradírozni és helyet ad a puha bababőrnek alatta. Nem véletlenül szoktuk nyáron mellőzni, hiszen a napsugarak lehámlasztott bőrre rossz hatással vannak, de most végre be lehet pótolni és újjáélesztheted a bőröd, sőt még a mitesszerek és pattanások kialakulását is meggátolja.

Turbózd fel arcbőröd állapotát 5 lépésben!

Turbózd fel arcbőröd állapotát 5 lépésben!

Igyál sokat!

Ne feledd, az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a bőrödért az, ha sok vizet iszol. Ez ugyanúgy igaz télen is, minimum 2 liter vizet fogyassz el egy nap (ebbe a kávé és a mindenféle levek, üdítők nem számítanak bele). Meglátod, a bőröd már egy-két nap után látványosan ragyogóbb lesz. Nem hiába mondják, a tested megfelelő hidratálása a kulcsa a bőröd hidratáltságának.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Victoria Beckham családi címlapja a legmenőbb dolog, amit valaha láttunk

Victoria Beckham családi címlapja a legmenőbb dolog, amit valaha láttunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője