A hajad is lehet kombinált? De még mennyire!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha valaki csak egy kis időt is dolgozott már hajápolókat forgalmazó üzletben tudja, hogy egy nap leforgása alatt hányszor fordulnak hozzá a vásárlók ezzel a problémával: "A hajtövem zsíros, de a vége nagyon száraz és töredezett. Mit javasolsz?". Ekkor elgondolkodsz, hogy ha az arcbőr lehet egyszerre olajos és vízhiányos, miért ne lehetne a hajad is kombinált? Ha a te frizurád is ebbe a kategóriába tartozik, íme a magyarázat!

De mitől is lesz valaki haja kombinált? Azt már számtalanszor hallhattuk, hogy a rengeteg különböző festék és kozmetikum jelentős hatással lehet frizuránkra, főként a hajvégekre. Mindezek mellett a rossz táplálkozás, a rendszeres formázás mind-mind befolyásolhatja hajunk állapotát, sőt, stressz hatására megnő a kortizon hormon termelése, ami pedig túlzott faggyútermeléshez, ezáltal zsírosodóbb hajhoz vezet. De mit is tehetsz ilyenkor?

Láttad? Nehéz elhinni, de Kim Kardashian haja még sosem volt ilyen

Légy csak válogatós!
Amikor hajápolókat választasz, ne sajnálj egy picivel többet ráfordítani, mint korábban. Figyelj, hogy kíméletes, gyengéd termékeket szerezz be, akárcsak az arcbőröd esetén tennéd. Részesítsd előnyben a természetes összetevőket, hiszen a szintetikusakkal szemben ezek számtalan jótékony hatással bírnak. Ha úgy érzed mélyebb tisztításra van szükséged, egy héten egyszer használj tengerisó alapú sampont, mely amellett, hogy gyengéden radíroz, hatékonyan szabadít meg a napok során felgyűlt formázó termékektől. Kerüld a szilikon és alkoholtartalmú hajápolókat, hiszen ezek csak elnehezítik tincseid.

Felejtsd el a mindennapos hajmosást!

A francia nők jól bevált trükkje, hogy egy héten csupán egyszer mosnak hajat, ugyanis a mosás csak irritálja a fejbőrt. Samponozásnál figyelj, hogy ne dörzsölj túl erősen és öblítésnél kerüld a forró vizet, hiszen ezek csak tetézik a problémát és arra ösztönzik a hajhagymáid, hogy még több olajat termeljenek. Tisztítás után vigyél fel egy diónyi kondicionálót a végekre, maximum a hajhossz közepéig. Ha úgy érzed már szíved szerint megmosnád a hajad, szórj egy kis szárazsampont a hajtövekhez, hogy legalább még egy napot kibírj és lassítsd a zsírosodást.

Nézd meg! A Stranger Things sztárja a L`Oréal új kampányában szerepel

Vágass rendszeresen!
Habár a mélyhidratáló pakolások szuper termékek és rengeteget javíthatnak a hajvégeid állapotán, véglegesen csak és kizárólag fodrász segítségével szabadulhatsz meg tőlük. Ha időd engedi járj el rendszeresen egy frissítő vágásra, hogy karbantartsd a frizurád. Hidd el, hatalmas lesz a különbség!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője