Gyászol a divatvilág és Hollywood: A sztárok kedvenc fodrásza, Oribe elhunyt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A divatszakma egy rendkívüli ikonját veszítette el, nehéz úgy gondolni a divatra, hogy ne jusson eszünkbe a fantasztikus, korszakalkotó trendszetter fodrász, Oribe. A legendás mester, aki 62 évesen elhunyt, egyik oka volt annak, hogy a kifutós haj és smink olyan nagy dolog lett, írta a New York Times 1992-ben, miután a mesterfodrász olyan tökéletesen kusza feltupírozott hajjal küldte ki a modelleket a Chanel kifutójára, hogy legalább annyi szem elkerekedett rajtuk, mint a ruhákon. De aztán ugyanígy sokkolt a következő tavaszi divathéten is a Marc Jacobs híres Perry Ellis show-ján, ahol az eddigi bombázó hajhossz karakteres, rövid lett, ami kontrasztos színekkel és kikötött bakancsokkal párosult – és a grunge look berobbant a köztudatba, majd nők ezrei könyörögtek a fodrászuknál, hogy a hajukat kevésbé glamúrossá és sokkal zsírosabbá varázsolják.

Oribe meghalt
Fotó: Rexfeatures

Gyász! A divat utolsó óriása halott - Hubert de Givenchy 1927-2018

Gyász! A divat utolsó óriása halott - Hubert de Givenchy 1927-2018

Az 1956-os kubai születésű Oribe Canales még gyerekként érkezett az Egyesült Államokba, majd trendek teremtője és rombolója lett újra és újra a kifutón és a kampányokban egyaránt, illetve a Vogue magazin címlapfotóival, amiknek a létrehozásában olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt, mint Steven Meisel, Richard Avedon, Gianni Versace, Kevyn Aucoin vagy Annie Leibovitz. És persze neki köszönhetik a 90-es évek szupermodelljei, akiket már akkor is csak a keresztnevükön szólítottak – Christy, Linda, Cindy, Naomi -, hogy konkrétan a keze által tettek szert világhírnévre.

Oribe Eva Longoria
Fotó: Rexfeatures

Hagyatéka között szerepel saját szalonja az Elizabeth Ardenben a New York-i Fifth Avenue-n, amit még 1991-ben nyitott, valamint számos, nevével fémjelzett hajápolókollekció, amit a világon minden divathét kulisszái mögött ismernek és lelkesen használnak a fodrászok, illetve az igencsak drága vendégei – Rihanna, Lady Gaga, Penélope Cruz. Oribe-ot a szakmája egyik zsenijeként tartják ezután is számon, aki olyan lehengerlő glamúrt volt képes megidézni, ami a világ legvonzóbb nőihez szólt.

Mégis talán Jennifer Lopezzel folytatott hosszú, munkakapcsolatból lett barátsága volt az, ami divatvilági bennfentesből Hollywood első számú fodrászává emelte őt. A díva sokáig csodálta munkáit a Vogue hasábjain, majd karrierje kezdetén, első lemezének, az On the 6th-nek az albumborító fotózásához Oribe-ot kérte fel. A páros ezután bejárta a világot és több mint egy évtizedes kapcsolatuk alatt számos felejthetetlen közös munkájuk született fotóktól videoklipekig.

JLo Instagram-posztjában a világhírű fodrásznak tulajdonította saját védjegyes stílusának megtalálását, és visszaemlékezett karizmatikus személyiségére, humorára, optimizmusára és kedvességére.

Szörnyű! Meghalt a divatvilág egyik legmenőbb fotósa, legjobb képeivel emlékezünk meg róla

Szörnyű! Meghalt a divatvilág egyik legmenőbb fotósa, legjobb képeivel emlékezünk meg róla

A Vogue megemlékezésében Cindy Crawford és Naomi Campbell is visszaemlékeznek arra, hogyan ismerkedtek meg a legendás fodrásszal és melyek voltak a legjobb közös emlékeik.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BrfwQ1Bg8sh/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> View this post on Instagram Tell me this is not true , my Chosen family Orbie , @oribe broken beyond words .Beautiful SOUL there will never be another . I love you forever #128148;#128148;#128554;#128554;#128554; #ANGEL A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on Dec 17, 2018 at 9:04am PST

Hiánya mindörökké egy betöltetlen űrt hagy maga után a divatvilágban és Hollywoodban egyaránt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője