Így hozd rendbe a letört körmödet!

2021.március.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nincs még egy olyan bosszantó dolog, mint amikor már szép hosszúra megnövesztetted a körmöd, erre az egyik letörik, vagy rosszabb esetben beszakad. Ilyenkor mindig azt hittem, az a megoldás, hogy levágom tövig az összeset. Azonban a szakértők szerint számos módja van annak, hogyan hozzuk rendbe, valamint hogyan előzzük meg a hasonló eseteket. Jan Arnold, a CND társalapítója, Shari Lipner, orvos és Weill Cornell, bőrgyógyász a következő praktikákat javasolják.

Így hozd rendbe a letört körmödet!
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

A PLEXIGEL csodái

A PLEXIGEL a CND egyik legújabb terméke, ami segít a körmök megerősítésében. Sokkal tartósabb és természetesebb, mint a géllakk vagy a műköröm. A felrakása is egy különleges folyamat. Hogyha a letört körmödet szeretnéd rendbe hozatni, vagy egy teljesen új formát szeretnél kipróbálni, a manikűrösöd segíthet. Nincsenek por vagy műanyag tartozékok, csak négy kis üveg (alapozó, formázó, építő és a felső réteg). Nem sokban tér el a folyamat a géllakk felrakásától, ugyanúgy egy UV lámpára van szükség, melynek segítségével akár három hétig is kitart az új köröm.

Fotó: cnd

Mivel a PLEXIGEL erősen kötődik a természetes körömhöz, érdemesebb úgy gondolni rá, mint egy félig állandó megoldásra. Hogyha beválik ez a procedúra, akkor időközönkét inkább a töltés mellett döntsd a leszedés helyett.

Otthoni próbálkozások

Öt percig áztasd a kezeidet meleg vízben, hogy felpuhuljanak a körmök, majd töröld szárazra, óvatosan reszeld le, majd ragtapasszal kösd be és várd meg, amíg újra nő a köröm.

Levágjuk vagy ne?

Arnold javaslatára érdemes kutikula olajat használni, különösen lefekvés előtt. A köröm legalsó rétegeiben fejti ki hatását - Dr. Lipner egyetért azzal, hogy az esti hidratálókrémek szükségszerűek. Tartózkodj attól, hogy levágod vagy visszanyomkodod a felhámot. Ez védi meg a körmöket a baktériumoktól.

Ne bízz az étrendkiegészítőkben!

Gondolom, már sokszor ki akartad próbálni a körömerősítő gumicukrokat vagy más vitaminokat, de a H-vitamin szedése nem fog segíteni azoknak, akiknek nincsen H-vitamin hiánya - mondja Dr. Lipner. Ne szedj H-vitamint olyan esetben, ha nem diagnosztizáltak H-vitamin hiánnyal, vagy ha nem orvos ajánlotta!

A jó vérkeringés segíthet a körmök erősödésében

Egy másik tanács, ami furcsának tűnhet, az a vérkeringésünkre való odafigyelés - javasolja Arnold. Keményebben kell dolgoznunk a megfelelő tápanyag bevitelért és a megfelelő hidratáltság kialakításáért.

Fotó: Stimunail

Valójában ez a feltevés az új köröm-wellnes eszköz mögött. A Stimunail öt kis zsebbel rendelkezik, ahová az ujjaidat kell helyezni, és három perc hőt, rezgést és piros LED fényt használ annak érdekében, hogy segítsen a vérkeringés helyreállításában. Vezetéknélküli és magától leáll, amint letelik a három perc. Mindenképp építsd be a rutinodba, ha komolyan gondolod a körmöd ápolását!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője