Így változik a tested a 20-as, 30-as és 40-es éveidben

2017.január.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Biztosan te is tisztában vagy a tested meghatározó nagy változásaival, melyek az évek során szépen rendre bekövetkeznek. A pubertás kor csak épp az első lépés ezen a hosszú úton, a tested szinte évről évre más és más formát vesz fel.

Szex és New York
Fotó: HBO

Neked is feltűnt már, hogy teljesen másként viselkedik és néz ki az alakod a 20-as, 30-as és 40-es éveidben? Nos, ezeknek komoly okai vannak, melyek legtöbb esetben teljesen természetesek.

Íme egy kis útmutató, hogy mi történik veled a tinikor után:

1. A pattanások nem nyugszanak

Még ha sikerült is megúsznod a tinikori pattanásokat, a 20-as éveid elején bármikor előfordulhatnak. Ebben a korszakban alakulhatnak ki a felnőttkori pattanások, melyek főként stresszes időben vagy a menstruáció előtt üthet be erősebben.

2. Az arcod vékonyabb lesz
A babaháj az arcról távozik utoljára, és amint ez megtörténik az arccsontjaid sokkal karakteresebbé válnak és ezzel együtt kialakulnak a végleges arcvonásaid.

1. Veszítesz az izmokból
A 30-as éveidben az izmaid elkezdenek sorvadni, és a helyére könnyedén zsír kerül. Ezért egy 30-as éveiben járó nőnek több testzsírja lehet, mint egy ugyanolyan magas huszonévesnek.

2. A metabolizmusod lelassul
Ez már a 20-as éveid derekán elkezdődhet, de később még lassabbá válik, évtizedenként 2-től akár 4 százalékig is lassulhat a szervezeted.

3. A csontjaid elvékonyodnak
A nők esetében sokkal jobban fennáll az időskori csontsorvadás lehetősége, ezért még jobban oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra, az erősítő gyakorlatok rendszeres elvégzésére és mindenképpen mellőzni kell a dohányzást.

1. Pocakot eresztesz
Ebben a periódusban a testedben csökken az ösztrogén, és emelkedik a tesztoszteronszint, ami a zsírelosztást átvariálhatja. A kilók még könnyebben felcsúszhatnak az izomveszteség miatt is.

2. Romlik a látásod
Könnyen veszíthetsz a távollátásodból, de az is lehet, hogy szemüvegre van szükséged az olvasáshoz.

3. Kevesebb tápanyag jut a szervezetedbe
A gyomrodból kezdenek kiürülni a savak, és emiatt nehezebben tudod megemészteni az ételt. Ennek emésztési zavarok és fáradtság lehet a következménye, ha pótolod a B12-es vitamint, enzimeket szedsz és hanyagolod a folyadékot evés közben, így segítheted a tested a táplálék megfelelő felszívásában.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője