Nagy őszi bőrápoló kisokos! Így védekezz a hideg ellen!

2017.november.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A téli időszaknak rengeteg előnye van: végre előkaphatjuk a hatalmas kötött pulcsinkat, begubózhatunk a tévé elé egy bögre forró kakaóval a kezünkben és decemberben még a karácsonyfát is feldíszíthetjük. Azonban a hideg idő beköszöntével bőrünk egyre nagyobb odafigyelést igényel. A mínuszok és a süvítő szél hatására könnyen kiszáradhat, kirepedezhet, ami valljuk be koránt sem kellemes dolog. De ne aggódj, van néhány szuper tippünk, ami hasznodra válhat, ha a bőrödnek kell egy kis segítség.

Nagy őszi bőrápoló kisokos! Így védekezz a hideg ellen!
Fotó: Thinkstock

Tisztíts kíméletesen!

Arctisztító tej érzékeny bőrre MIXA 1399 Ft/200 ml (6,99 Ft/1 ml)

Nézd át a gyűjteményed és bizonyosodj meg róla, hogy nem használsz semmilyen terméket, ami túlzottan kiszárítaná az arcbőröd. Válassz illat- és adalékanyagmentes összetételt, hogy elkerüld az esetleges irritációt és kíméletesen szabadulj meg a szennyeződésektől.

Hungarian Spring termálvizes arcradír ADRIENNE FELLER 10922 Ft/50 ml (218,4 Ft/1 ml)

Teljesen mindegy hány különböző krémmel és szérummal itatod arcbőröd, ha kihagyod ezt az elengedhetetlen lépést a száraz bőr attól még száraz marad. Ahhoz, hogy a felvitt hidratálók kifejtsék hatásukat fontos, hogy rendszeresen radírozz és megszabadulj az elhalt hámsejtektől. Válassz olyan terméket, ami nem túl erős és nem tartalmaz műanyag szemcséket! Használd heti 1-2 alkalommal megtisztított bőrön, majd ne felejts el hidratálni!

Liftactiv Fresh Shot szérum 15% C-vitaminnal VICHY 8599 Ft

Ha a lehető leghatékonyabban szeretnéd ápolni bőröd, használj antioxidánsokban és vitaminokban gazdag arcszérumot. Ez egyrészt segít, hogy a később felvitt hatóanyagok bejussanak a bőr mélyebb rétegeibe, másrészt véd a környezet káros hatásaival szemben.

Láttad már? 5 hatalmas hiba, amit tilos elkövetned, ha kontaktlencséd van

Skin Recovery arckrém száraz bőrre PAULA`S CHOICE 10350 Ft/60 ml (172,5 Ft/1 ml)

Habár a melegebb hónapokban bőven elég egy könnyű állagú, géles arcápoló, a hideg beköszöntével nem árt vastagabb textúrájú termékre váltani. Válassz vajakban gazdag, akár hialuronsavval dúsított krémet és ne felejtsd el megitatni vele arcbőröd reggel és este is.

Golden Monkey háromlépéses ajakápoló kezelés HOLIKA HOLIKA 1650 Ft

Nem hazudunk, ha azt állítjuk, hogy télen szinte mindenki zsebében ott lapul legalább egy ajakápoló. Ebben az időszakban bizony szükségünk is van rá! Lefekvés előtt vigyél fel egy jó adagot kedvenc ajakbalzsamodból, sőt, akár egy ajakmaszkra is beruházhatsz az igazán hatékony ápolás érdekében.

Lipikar Syndet SP+ krémtusfürdő LA ROCHE-POSAY 4199 Ft/400 ml (10,49 Ft/1 ml)

Ha úgy érzed feszül a bőröd, amint kiléptél a zuhany alól, akkor bizony a tusfürdőddel lesz a probléma. Az extrémen szárító szappanok és gélek helyett szerezz be egy krémes állagú terméket, mely amellett, hogy hatékonyan tisztít, gyengéden nyugtat és hidratál.

Nurising Secret testápolókrém mangóvajjal DOVE 1499 Ft/250 ml (5,99 Ft/1 ml)

Valljuk be, néha csak úgy kimarad a testünk többi részének ápolása és zuhanyzás után villámgyorsan a pizsamánkban találjuk magunkat. Fontos, hogy ne csak akkor használj testápolót, amikor már viszkető, feszülő érzést tapasztalsz, hanem próbáld meg beépíteni az esti rutinodba. Válassz vajakban gazdag formulát a hosszantartó, intenzív hidratálás érdekében!

Helping Hands kézkrém LUSH 3450 Ft/100 ml (34,5 Ft/1 ml)

A zord időjárást talán a kezeink sínylik meg leghamarabb. A sűrű kézmosás, a szárító folyékony szappanok és a szél hármasa bizony nem túl kíméletes kombináció. Épp ezért mindig legyen nálad egy jól bevált kézkrém, mely azonnal enyhíteni tudja a feszülő érzést és védi a bőrt. A lenmagolajat, kamillát vagy körömvirágot tartalmazó termékek különösen jól jönnek ilyenkor!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője