Szupertartós manikűrt szeretnél? Ezekre figyelj!

2020.szeptember.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csíkozódik, lepattogzik, ráadásul két napot se bír ki? Mostantól másképpen lesz, nyugi! Varázsolj tökéletes manikűrt pillanatok alatt!

Szupertartós manikűrt szeretnél? Ezekre figyelj!
Fotó: Northfoto

Reszelés, tisztítás, majd jöhet is a körömlakk. Vagy mégsem? Ha hiszed, ha nem, a körmeid, ahogy a frizurád vagy az arcbőröd is, rengeteg törődést igényelnek, így a tökéletes végeredményhez bizony nem árt tudnod egyet, s mást. Ki ne szeretne igazán stílusos, ráadásul hosszantartó manikűrt mindenféle maszat vagy lenyomat nélkül? A CND Nail Lounge körmöse, Barcza Maximilián tippjei segítségedre lesznek.

1. Kezdd a formázással! Ha sokat kell rövidítened, használj ollót vagy csipeszt, majd finom reszelővel alakítsd tovább, hogy elkerüld a lemezes szétválást.

2. Használj bőroldót! Ez meglazítja a letapadt bőrdarabokat és segít, hogy könnyen vissza tudd tolni a körömbőrt. Légy óvatos, nehogy sérülést okozz a mátrixban, mert az maradandó is lehet.

3. A körömbőr vágást bízd szakemberre! Egy rossz mozdulat is maradandó sérülést okozhat.

4. Használj körömlemez tisztítót, zsírtalanítót és ideiglenes vízelvonót, hogy előkészítsd a körömlemezeket és tartósabbá tedd a lakkozást!

5. Válassz jó minőségű termékeket! Inkább legyen két tartós, jó minőségű körömlakkod, mint 10 rossz.

6. Kezd lakkozásodat a szabad szélek lezárásával, így elkerülheted, hogy 2 nap után lepattogjanak! Ezután vidd fel a színt két rétegben a körömlemezre és hagyj 1-2 perc száradási időt a lépések között.

7. Ne nyomd rá túlságosan az ecsetet, inkább csak terelgesd vele az anyagot, így elkerülheted a csíkozódást és a foltosodást!

8. Várj néhány percet a fedőlakk felvitelével! Azáltal, hogy hagyod megszáradni a rétegeket, hamarabb fog megszáradni az egész lakkozásod.

9. A gyorsabb száradás érdekében használhatsz lakkszárító spray-t, melyet néhány perccel a fedőlakk felvitele után permetezz körmeidre!

10. Fontos, hogy hidratáld körmeidet, ezt legkönnyebben körömápoló olajjal teheted meg. A szép, egészséges felületen a lakkozás is tovább tart majd.

GLAMOUR-TIPP:

Szupertartós manikűrt szeretnél? Ezekre figyelj!

1. Mielőtt bármit felvinnél körmeidre, fontos, hogy megfelelően tiszta legyen a felület. Töröld át őket előkészítő folyadékkal, mely amellett, hogy megszabadít a körömlakktól, zsírtalanítja is a felszínt, ezáltal a termékek is jobban tapadnak majd!

2. Kezdő lépésként mindig használj alaplakkot! Ez az ápoló összetevőkkel dúsított bázis segít, hogy körmöd felszíne egyenletes legyen, óvja a lehetséges elszíneződéstől, ráadásul a felvitt szín is tartósabb lesz!

3. A csillogó, hosszantartó eredmény érdekében fixáld alkotásod egy gyorsan száradó fedőlakkal. Ez az átlátszó réteg ragyogóvá varázsolja manikűröd mindössze néhány perc alatt és segít, hogy lakkozásod strapabíróbb legyen, mint valaha!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője