3 ok, miért dobd a kukába a bőrradírod

2017.május.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A radírokról mindenki azt hiszi, hogy csupa jót tesznek, mert seperc alatt megszabadítanak az elhalt hámsejtektől, és puhává teszik a bőröd. De tényleg ilyen csodaszerek lennének?

A helyzet az, hogy leginkább a csokihoz tudjuk hasonlítani őket: ott és akkor kellemesnek tűnik a használatuk, hosszabb távon viszont egészen más a helyzet…

3 ok, amiért a bőrradírokat jobb, ha elfelejted:

1. Nem elég hatásosak
A bőrradírok úgy működnek, mint a smirgli (dörzspapír): szó szerint ledörzsölik a bőrödről az elhalt hámsejteket. Csakhogy az elhalt hámsejtek jelentős része nem a bőr külső részén, hanem a pórusokban van, ahol a radírok már nem képesek hatni. Nem véletlen, hogy a bőrradírtól nem tűnnek el a mitesszerek, hiszen olyankor a pórusok belsejében van a gond, nem a bőr felszínén.

2. Nem elég gyengédek
A radírok nagy hátránya, hogy nemcsak az elhalt hámsejteket dörzsölik le, de az élő, ép bőrbe is könnyen belekapnak. Főleg, a természetes őrleményeket tartalmazó, szabálytalan alakú kis részek. Ez irritációt okoz, és gyulladáshoz vezethet (ez ügyben most folyik is egy 5 millió dolláros per a híres St Ives sárgabarackos bőrradír ellen ). Gyulladt, pattanásos bőrt fizikailag dörzsölni, a baktériumokat "szétoszlatni" a bőrön pedig extra rossz ötlet, ne csinálj ilyet, hidd el nem fog segíteni!

3. Van náluk jobb megoldás is
Ha a bőrradírok a lovaskocsik, akkor az otthoni kémiai hámlasztók az autók. Egyszerre kíméletesebbek, mégis hatékonyabbak, ráadásul rengeteg pluszt is adnak a bőrnek.

Ha szeretnél egy terméket, ami a pórusok belsejét is segít kitisztítani, és hatékonyan ápolja a kombinált/problémás bőrt, akkor szuper választás a Geek&Gorgeous Cheer Up hámlasztó mandulasavval és BHA-val, vagy a Paula's Choice híres mitesszer-gyilkos terméke, a 2%-os BHA folyadék.

Ha a Te fókuszod inkább a normál-száraz bőr üdébbé és egyenletesebbé tétele, akkor pedig az AHA hámlasztók között érdemes körülnézned. Például ez az 5%-os AHA lotion szuper kezdésnek, később pedig akár egy erősebb, 12%-os verziót is kipróbálhatsz.

Ha érzékeny a bőröd, akkor a gyengéd PHA és BHA savak lesznek a Te barátaid, amiket például a Geek&Gorgous Calm Down 4% PHA+BHA hámlasztóban vagy a Paula's Choice Calm 1% BHA Lotionben találsz meg.

Még részletesebb infót és segítséget a választáshoz ebben a szakértői cikkben találsz, az itthon elérhető kémiai hámalsztókból pedig a legnagyobb választékot a Skinsmart.hu-n találod!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 esküvői frizura, ami bármilyen ruhához passzol, ha vendégként érkezel

4 esküvői frizura, ami bármilyen ruhához passzol, ha vendégként érkezel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője