Alapozz akár egy profi ezekkel az eszközökkel!

2017.november.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az alapozás elsőre könnyűnek tűnhet, mégis amint a gyakorlatban is megpróbálod hasznosítani a Youtube videókból szerzett tudásod hamar rájössz, hogy sokkal többről van szó, mint néhány gyors ecsetvonás és az, hogy mit használsz, pontosan annyira fontos, mint az, hogy hogyan használod. Épp ezért, hogy megkönnyítsük számodra a reggeli sminkelés folyamatát, úgy döntöttünk és összegyűjtjük kedvenc eszközeinket és segítünk egy kicsit.

Legyen szó vizesebb vagy sűrűbb textúrájú alapozóról, ezzel a tömött sörtéjű ecsettel mindkettőt gond nélkül eloszlathatod. Ellenben a nagyon laza duo-fiber társaival, ez nem hagy csíkokat az arcon és lényegesen gyorsabban dolgozhatsz vele. Használj körkörös és simító mozdulatokat az egyenletes végeredmény érdekében, azokon a területeken pedig ahol erősebb fedést szeretnél, nyomkodó mozdulatokkal építsd fel a kívánt vastagságot.

A hagyományos merev, lapátszerű ecset helyett válassz egy duo-fiber, lazább szövésű ecsetet, ha korrektorozni készülsz! Kevert sörtéi puhák, kissé seprű-szerűek, épp ezért gyönyörűen visz fel bármilyen folyékony vagy por állagú terméket anélkül, hogy szúrná a szemkörnyéked. Használj laza, sepregető és körkörös mozdulatokat a tökéletes végeredményért.

Kicsi, gyors és praktikus! Bár a drogériákban már számtalan változata megtalálható, mégis alig néhányuk közelíti meg az eredetit. Ez a latexmentes szivacs-tojás villámgyorsan viszi fel a folyékony alapozót anélkül, hogy szükséged lenne bármilyen professzionális sminktudásra. Használat előtt érdemes benedvesíteni, így a szivacs mérete duplájára nő, ráadásul az állaga is sokkal puhábbá, rugalmasabbá válik majd. Alapozáskor használj nyomkodó, ütögető mozdulatokat, majd akár a szemed alatti púdert is felviheted vele.

Mivel napjainkban kétség kívül hódít a krémkontúrozás, válassz olyan ecsetet, mellyel ezt a verziót is gond nélkül felviheted ha éppen ahhoz van kedved. Ez a félig természetes, félig szintetikus szőrből készült kontúrecset szuperül működik krém és por állagú termékeknél is, vágott fejének köszönhetően pedig remekül illeszkedik az arccsont ívéhez. Bronzosításnál figyelj, hogy egyszerre ne vigyél fel túl sok terméket, inkább építsd fel a kívánt sötétséget lépésről-lépésre és ne felejts el satírozni sem, hogy az árnyék tényleg csak árnyék maradjon!

Egy csepp kialakítású púderecset igencsak jól jöhet a kollekciódban! Könnyedén viheted fel vele a kedvenc púdered legyen szó préselt vagy por verzióról, formája miatt pedig remekül használható a szem alatti területeken is. Fixálásnál dolgozz nyomkodó mozdulatokkal, hogy még véletlenül se mozdítsd el a már felvitt alapot, ráadásul, ha éppen nincs nálad a kontúrecseted, ezt is nyugodtan bevetheted.
 

A legfrissebb trendeknek hódolva, aligha van olyan sminkmániás, aki ne próbálta volna ki ezt a furcsa kis eszközt. Egy pihe-puha szilikon párnácska, mellyel csupán néhány pillanat az alapozás. A hagyományos sminkszivaccsal ellentétben egyáltalán nem szívja magába a folyékony termékeket, így talán ez az egyik leggazdaságosabb eszköz jelenleg a piacon. Az alapozó felviteléhez használj simító mozdulatokat, majd ha végeztél, csupán egy pillanat alatt elmoshatod langyos szappanos vízzel. Jól hangzik, igaz?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Sokan elsírják magukat a gondoskodástól” – különleges kollaboráció a Baptista Szeretetszolgálat és a Rossmann között

„Sokan elsírják magukat a gondoskodástól” – különleges kollaboráció a Baptista Szeretetszolgálat és a Rossmann között

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője