Környezetvédő hírességek, akikre érdemes felnézni

2021.április.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szerencsére vannak olyan hírességeink, akik nemcsak saját karrierjükkel foglalkoznak, hanem komoly gondot fordítanak arra, hogy hírnevüket és befolyásukat bolygónk egészségesebbé tételére használják.

Környezetvédő hírességek, akikre érdemes felnézni
Fotó: Getty Images

Legnagyobb környezetvédelmi hősünk, aki ezt a címet hivatalosan is elnyerte 2007-ben a Time-ban, Robert Redford.

Fotó: Getty Images

Otthona teljes mértékben öko, hiszen napelemekkel szerzi az energiát, tengeri szellő biztosítja a légkondicionálást, semmilyen műanyagtárgyat nem használ, és még a vécéjét is esővízzel működteti. Saját lakóhelyén kívül is rengeteg mindent tesz bolygónkért: üzemeltet egy zöld tévécsatornát, melyen ő maga is rendszeresen tart előadásokat, továbbá létrehozta a Sundance Környezetvédelmi Parkot, ahol üveg-újrahasznosítással és bioszappan-gyártással foglalatoskodnak az ökotudatos emberek.

Második helyre Leonardo DiCaprio került, aki tetteivel már sokszor lenyűgözte rajongóit. Köztudott, hogy nem jár magángéppel, inkább a menetrendszerinti járatokat választja.

Fotó: Getty Images

Napelemek használatával, hibrid autóival próbálja csökkenteni ökológiai lábnyomát. 2016-ban az Oscar gálán tartott beszédében kifejtette, milyen fontos is erre ügyelnünk. Létrehozott egy környezetvédelmi alapítványt, mely rendszeresen cselekszik bolygónk megóvása érdekében, emellett a veszélyeztetett kategóriába tartozó bengáli tigrisek megmentésével és szaporításával is foglalkoznak. Legutóbb 2019 végén, az ausztrál bozóttűz kapcsán hallhattunk a híresség nagylelkűségéről, de minden fontos környezetvédelmi kérdésben felemeli a hangját és állást foglal, közösségi média oldalaid teljes mértékig ennek szenteli.

Ian Somerhalder, a Vámpírnaplók sztárja is komolyan veszi a környezetvédelmet, főleg az állatok segítését.

Fotó: Getty Images

A St. Tammany Humane Society állatvédő szervezet lelkes anyagi támogatásán kívül egy kóbor állatok szakszerű ellátására is létrehozott egy alapítványt.

Julia Roberts is zöld háztartást vezet, hiszen szelektíven gyűjti a szemetet, komposztál, esővizet gyűjt, napelemekkel biztosítja az áramot, továbbá az Earth Biofuels szóvivője, és az UNICEF bioüzemanyagait népszerűsíti.

Fotó: Getty Images

A 90-es években a gorillák megmentéséért is forgatott filmet. A gorillák ügyét Natalie Portman is szívén viseli, ő hosszabb ideig a vadonban való tartózkodásával próbálta megakadályozni vadászatukat.

Fotó: Getty Images

A vadvilág megőrzésére és a természeti erőforrások védelmére Angelina Jolie és Brad Pitt is létrehozott egy alapítványt.

Salma Hayek a globális felmelegedés elleni csatában vette fel a kesztyűt. 2,5 milliárd embert segít hozzá a tiszta ivóvíz-ellátáshoz, a Global Green USA igazgatótanács tagja, és csakis környezetbarát forgatásokon vesz részt, ahol nem lehet használni műanyag flakonokat/poharakat.

Fotó: Getty Images

Sőt nemcsak ennyiben merül ki a forgatások alatti zöld hozzáállása és elvárása, elvárja, hogy a jelmezek lebomló anyagokból, a díszletek pedig bambuszból készüljenek.

Jane Fonda keserédes, csodálatos élete



Rajtuk kívül még rengeteg elhivatott sztár nevét említhetnénk, mint például Cameron Diaz, Emma Thompson, Woody Harrelson (akit még le is tartóztattak elszántsága miatt), Edward Norton, Ellen DeGeneres és Portia de Rossi vagy Gisele Bündchen. Tetteikkel egyre több embert sarkallnak a környezettudatos életmódra és viselkedésre. Korunk média által uralt világában a hírességek példamutatására óriási szükség van, és a befolyásukkal felelősen élő sztárok tömegeket motiválnak a zöld gondolkodásra.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője