Múlt hétig senkit nem érdekelt, de 12 éve Courtney Love már szólt, hogy Weinstein veszélyes

2017.október.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Harvey Weinstein-botrány egyre nagyobb hullámokat vet, már szinte képtelenség megjegyezni is, hogy a filmmogul hány áldozata vállalta fel a saját történetét.

Courtney Love
Fotó: Getty Images

Rose McGowan a New York Times és a New Yorker magazinok tényfeltáró cikkét nem hagyta elsüllyedni a híreket között, és Twitteren próbálta szóra bírni Weinstein áldozatait, és mindazokat, akik falaztak a producernek az évek során. A színésznő küzdelme sikeres, hiszen azóta olyan sztárok is felvállalták, hogy Harvey Weinstein zaklatta őket, mint Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne, Lea Seydoux és sorolhatnánk még. Dőlnek a dominók, egyre több szennyes kerül elő, és immár nem csupán Hollywoodban, de itthon Sárosdi Lilla színésznő mesélte, hogyan molesztálta 20 éve egy ismert rendező. Közben a divatvilág szexuálisan bántalmazott modelljei, sminkesei megrázó történeteket mesélnek el Cameron Russell Instagram-falán.

Miközben egyre több színész, szakmabeli, - legutóbb például Colin Firth ismerte el, hogy tudott Weinstein módszereiről -, kér elnézést, amiért hallgatott, habár tudott a molesztálásokról, egyre döbbenetesebb, hogy évtizedeken keresztül hogyan zajlott mindez szó nélkül. Merthogy teljesen világos, hogy aki ma azt állítja, hogy nem tudott a producer zaklatásairól, az vagy vákuumban élt, vagy hazudik, és sajnos ez utóbbi a valószínűbb. Már bemutattuk a négyéves videót, amikor Seth MacFarlene egy Oscar-jelölt kihirdetésen viccelődött ezen, mindenki megelégedésére, most pedig egy 12 (!) éves videó került elő, amelyen Courtney Love a Comedy Central vörös szőnyegén egy riporter kérdésére adásba mondta, hogy ha egyvalamit tanácsolhat a kezdő színésznőknek, akkor az csak annyi: hogyha Harvey Weinstein privát partira hívja őket, akkor semmiképpen se menjenek. A zenész ugyan hollywoodi bennfentesnek számít, de azért nem ő van a legközelebb a tűzhöz, mégis már 2005-ben nyíltan, a tévében kimondta, vagy legalábbis félreérthetetlenül utalt rá, hogy a producer szexuális ajánlatokat tesz a színésznőknek, ha munkabeszélésre hívja őket a hotelszobájába.

Courtney Love was WARNING about Harvey Weinstein in 2005!
“If Harvey Weinstein invites u to a private party at the Four Seasons, DON’T GO” pic.twitter.com/RK9Vruxy2T
mdash; Chet Cannon (@Chet_Cannon) 2017. október 14.
src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Belegondolni is szörnyű, hogy mennyi idő telt el úgy, hogy senki nem szólt, aki meg szólt, arra nem figyelt senki. Ha van tanulság Weinstein történetében, akkor az mindenképpen az, hogy ne fordítsuk el a fejünket, beszéljünk róla.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője