VIDEÓK - A Saul fia Golden Globe díjat nyert!

2016.január.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Számunkra biztosan nem a Leonardo DiCaprio vagy Jennifer Lawrence elismerése a legkedvesebb és legfontosabb, ami 2016-os Golden Globe gáláról, hanem természetesen a Saul fia című magyar film sikere.

Nemes Jeles László első játékfilmje már Cannes-ban is hatalmas sikert ért el, hiszen az egyik a filmes díjátadó egyik legfontosabb díját kapta meg tavaly májusban. A film több korábbi kritikusa kiemelte, hogy a magyar rendező drámája teljesen új módon beszél, mutatja be a holokausztot.

A Hollywoodban dolgozó külföldi filmes újságírók szervezete által kiosztott Golden Globe az Oscar-gála mellett a legfontosabb filmes esemény Amerikában, a szervezet tavaly decemberben tette közzé a 2016-os gála jelöltjeit, köztük a legjobb külföldi filmnek járó díjra jelölt Saul fiával.

Molnár Levente, Röhrig Géza, Nemes Jeles László rendező, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek,
Fotó: Northfoto

Vasárnap hajnalban aztán Helen Mirren és Gerard Butler konferálta fel a legjobb külföldi filmnek járó díjat. Az Oscar-díjas színésznő külön örömét fejezte ki mielőtt bejelentette volna a nyertest, amiért először a Golden Globe-ok történetében magyar film nyerte a díjat, ekkor már tudtuk, hogy Nemes Jeles László veheti át a díjat, aki köszönőbeszédét azzal kezdte, hogy hihetetlen az, ami történt.

A rendező megköszönte a stábjának, a producereinek és a főszereplő, Röhrig Gézának is a díjat. A gála utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy azért is fontosnak tartotta elkészíteni a filmet, mert nem szeretné, ha a holokauszt csupán egy történelmi képeslap maradna, hanem az emberek emlékeznének rá és tudatosulna bennük, hogy bármikor megtörténhet újra.

Ezek után talán joggal bízhatunk benne, hogy a Saul fia nemzetközi sikere ezzel fantasztikus elismeréssel még nem ér véget. A kritikusok szinte biztosra veszik, hogy benne lesz a legjobb külföldi filmek végső listájában az Oscar-gálán is, sőt nem elképzelhetetlen, hogy a magyar filmet más díjakra is jelölik majd. Óriási büszkeség ez a díj, és talán segít benne, hogy ez a fontos alkotás minél több emberhez eljusson külföldön és Magyarországon is!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője