18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

2020 legyen a jobb szex éve: 7 apró lépés, és tényleg jobb lesz

2020.január.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Felesleges nyomasztani magad betarthatatlan újévi fogadalmakkal, de arra mindenképpen törekedhetsz, hogy egyszerűen jobban érezd magad a bőrödben. Ehhez mindössze rád van szükség, és a gondolkodásod pici megváltoztatására. Ezeregy okunk van azt mondani, hogy a szexuális életeddel igenis érdemes foglalkozni, és mindenképpen érdemes törekedni rá, hogy minél élvezetesebb legyen a számodra.

2020 legyen a jobb szex éve: 7 apró lépés, és tényleg jobb lesz
Fotó: Shutterstock

Itt van például az a roppant egyszerű tény, amit kutatások támasztanak alá, miszerint szoros összefüggés van a szexuális élet, az önértékelés és például a sikeresség között. Minél inkább kielégítőnek találja valaki a szexuális életét, annál pozitívabban vélekedik saját magáról, például képes elfogadni a testét, és innen nem is nagy meglepetés, hogy minél jobb valakinek az önértékelése, annál sikeresebb, de legalábbis annak érzi magát.

Szóval, a szex az nem olyan valami, amiben a másik miatt kell fejlődnöd, hogy a partnered elégedettebb legyen. Dehogy, neked tesz jót, ha elégedettebb vagy! De ha már kutatások, akkor itt egy másik: a boldog párok szerint a közös boldogságukban mindössze 20%-nyi szerepet játszik a szexuális életük. Tehát, a boldog párok nem feltétlenül az őrjítő szexuális életük miatt érzik boldognak magukat. Ugyanakkor, hogy a boldogság 20%-a milyen elképesztően fontos tényező, arra a kutatás másik fele világít rá, hiszen azok, akik nem elégedettek a párkapcsolatuk állásával, azoknak a 75%-a elégedetlen a szexuális életével. A jó, kiegyensúlyozott párkapcsolatban nem minden a szex, de ha a szex nem működik, akkor aligha lesz egy kapcsolat harmonikus. Így aztán a kielégítő szexuális élet duplán motiváció lehet. Íme, öt nem olyan túl nagy dolog, amiben könnyebben változtathatnál, mint gondolnád, és garantáltan elégedettebbé tesz:

1. Ne hanyagold

Evés közben jön meg az étvágy, ismétlés a tudás anyja, és a többi. A libidó, a szexuális vágyad mértéke egy csomó dologtól függ, például a hormonoktól, az egészségi, fizikai és mentális állapotodtól. De az mindenképpen igaz, hogy a törődés sokat lendít a dolgokon. Egy régebb óta tartó párkapcsolatban egy csomó minden a prioritási listán a szex elé furakodhat. Dolgozni kell, találkozni a barátokkal, pihenni szeretnétek, és a végén könnyen minden más háttérbe szoríthatja a szexuális életeteket, aztán már magatok sem értitek, hogy miért nem érzitek olyan szuperül magatokat, mint korábban. Szánjatok időt saját magatokra, teremtsétek meg rendszeresen az intim együttlétek lehetőségét, és inkább a sorozat következő részéről, vagy a heti harmadik edzésről mondjatok le, de ne a szexről.

2. Invesztálj az orgazmusodba!

Itt nem feltétlenül arra gondolunk, hogy vásárolj magadnak szexjátékokat, bár tudjuk, hogy egy-egy újdonság új színt, új izgalmakat hozhat a szexuális életedbe. De ennél sokkal fontosban, hogy mindig nyitottan állj a szexualitás kérdéséhez, amikor befektetésről beszélünk, akkor sokkal inkább befektetett időre és odafigyelésre gondolunk. A szexualitásod nem egy állandó, változatlan dolog, éppen ezért nyitottnak kell lenned egyrészt a saját tested, vágyaid, másrészt általában a szexualitással kapcsolatban. Mindig legyél kész tanulni, sokszor az is nagyon hasznos, és inspiráló, ha elolvasol egy szexualitásról, a női testről vagy az orgazmusról szóló könyvet, hogy más megvilágításba kerüljön a saját viszonyod a szexhez, vagy a testedhez. Rengeteg tényleg jó előadásra fizethetsz ma már be, vannak tanulságos podcastok. Légy nyitott, tájékozódj, és sose félj tanulni.

11 dolog, amit tudnom kellett volna, mielőtt elvesztettem a szüzességem

11 dolog, amit tudnom kellett volna, mielőtt elvesztettem a szüzességem

3. Gyakorold kimondani a vágyaidat

Nem csupán a párkapcsolatban, hanem saját magaddal szemben is problémát okozhat, hogy nem tudsz nyíltan beszélni a szexualitásodról. Nagyon fontos, hogy felismerd, hogy mi az, ami vonz, és mi az, ami félelemmel, bizonytalansággal tölt el a szexszel kapcsolatban. Ha felismered, és meg tudod fogalmazni a vágyaidat, vagy azokat, amik gátolnak, az már egy lépés afelé, hogy változtass. Az őszintébb hozzáállás alapfeltétele, hogy tudj beszélni róla. Márpedig a szexről nagyon nehéz beszélni, az életed egyik fontos területe, de erre senki nem tanított meg. Először saját magaddal szemben gyakorold az őszinteséget, hidd el, hogy igenis van haszna már annak is, ha egy papírra leírod például a lehető legőszintébben, hogy konkrétan mi hiányzik most a szexuális életedből, hogy mitől izgulsz fel, vagy mi az, ami szorongást okoz. Nem baj, ha utána összetéped a papírt, de hidd el, hogy már azzal is megváltozik a hozzáállásod, ha egyszer meg tudod fogalmazni ezeket a dolgokat.

4. Bánj tudatosan a szexuális energiáiddal

A szex nem egyenlő a behatolással, nem csak akkor van jelen a szex az életedben, ha éppen gyakorlod. Ha az előző pontokat betartod, máris gondozod a szexuális energiáidat, hiszen tudatosítod magadban, hogy az egészséges életed fontos része a szex, amivel törődni kell. Nagyon fontos, hogy fenntartsd, és építeni tudd a szexuális energiáidat, nagyon fontos, hogy ne csak akkor kerülj intim közelségbe a partnereddel, vagy a saját testeddel, amikor ágyba bújtok. Az érintéseknek, öleléseknek, pusziknak, apró csókoknak hatalmas jelentősége van. Csinálj olyan dolgokat, amelyek jól esnek a testednek, mozogj, sportolj, vegyél fürdőt, aludj eleget, és táplálkozz kiegyensúlyozottan, és gyakorold az intimitást akkor is, amikor szó sincs hancúrozásról, ezek a dolgok nagyon pozitív hatással lesznek a szexre is, és általában a hangulatodra.

6 dolog, amit az emberek csak akkor csinálnak szex közben, ha szeretik partnerüket

6 dolog, amit az emberek csak akkor csinálnak szex közben, ha szeretik partnerüket

5. Csak csináld!

Fontos, hogy tisztában legyél, hogy milyen a viszonyod a szexuális életedhez, hogy hiányzik-e valami belőle, hogy tisztázd magadban, hogy kielégít-e, de a legfontosabb, hogy ne ess abba a hibába se, hogy túlagyalod a dolgot. Amikor úgy érzed, hogy most kívánod, akkor ne töprengj, csak csináld, és add át magadnak a pillanatnak, merd élvezni a szexet!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője