6 párkapcsolati konfliktus, amit egyszerűbb megoldani, mint gondolnád

2020.július.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Biztos vagy benne, hogy szereted a párodat, és tudod, hogy ő is viszont szeret téged. De miért fordulhat elő mégis, hogy olykor nemcsak szimplán vitatkoztok egymással, de egy csúnya konfliktus is képes felütni a fejét a szóváltásaitok következtében? Nos, ennek a legvalószínűbb oka az, hogy folyamatosan ugyanazt az érveteket ismételgetitek, és nem figyeltek eléggé arra, mit és miért mond a másik. Ez a viselkedés egyáltalán nem segít abban, hogy támogassátok egymást, pedig a legtöbb nézeteltérést könnyebb elsimítani, mint hinnéd.

6 párkapcsolati konfliktus, amit egyszerűbb megoldani, mint gondolnád
Fotó: Shutterstock

Ezt a hat gyakori párkapcsolati konfliktust például egészen biztos, hogy egy kis odafigyeléssel könnyen megoldhatod, és máris mindketten jobban fogjátok érezni magatok:

1. Nem érzitek, hogy megértenétek egymást

Alapvetően minden párkapcsolati nézeteltérés a félreértett kommunikációból vagy a kommunikáció hiányából adódik, de ha úgy érzitek, hogy nem értitek meg egymást, egyes nézeteltérések hosszú távú neheztelést eredményezhetnek. A megoldás erre egyszerűen az, hogy bármilyen problémáról van szó, ténylegesen, nyíltan beszéljetek róla egymásnak. Legyen mögöttetek bármilyen hosszú vagy fárasztó nap, akkor is fontos, hogy ne aludjatok úgy el, hogy valami miatt nehezteltek a másikra, benne pedig ez lehet, hogy nem is tudatosult.

2. A házimunkák felosztása

Ha együtt éltek a pároddal, akkor valószínűleg legalább egyszer vitáztatok már arról, hogy ki nem üríti ki a mosogatógépet, vagy ki viszi le folyamatosan a szemetet. Függetlenül attól, hogy melyikőtöknek mennyi munkája van éppen, úgy igazságos, ha mindketten kiveszitek a részetek a házimunkából. Még jobb, ha a különböző feladatokat felváltva végzitek el, így abból sem adódhat konfliktus, hogy például mindig csak egyikőtök takarítja ki a fürdőszobát, amíg a másik maximum felporszívózik. Persze ha mondjuk szeretsz főzni és időd is van rá, akkor semmi probléma nincs azzal, ha rendszeresen te készíted el a vacsorát. A lényeg, hogy mindketten tegyetek a közös háztartásotok rendben tartásáért.

3. Nem kiemelt prioritású a kapcsolatotok

Ha rendkívül leköt titeket a karrieretek, a gyermekeitek nevelése vagy éppen a házimunka, akkor megszokottá válhat, hogy maximum egy jó éjt puszit adtok egymásnak, de arra sincs időtök, hogy beszélgessetek egymással, a közös programjaitok pedig szinte teljesen megszűntek. Noha már az is áldás, ha folyamatosan jelen tudtok lenni egymás életében, fontos, hogy valóban egy párnak lenni se felejtsetek el. Legalább 1-2 hetente legyen egy randi estétek, ami csak a tiétek. Meglephetitek egymást apró ajándékokkal, és egy kis bókolás sem árt soha. Emlékeztesd magad folyamatosan arra is, mik azok a tulajdonságai a párodnak, amiket a legjobban szeretsz, és mi mindenért jó, hogy veled van.

4. Pénzügyi kérdések

Pénzen boldogságot venni nem lehet, elrontani viszont annál inkább tudnak egy kapcsolatot az anyagi kérdések. Általános konfliktus a párkapcsolatokban, hogy az egyik fél többet keres mint a másik, ami feszültséget szül. A legjobb ezért, ha már a kezdetektől tisztában vagytok egymás anyagi helyzetével, és ha nagyobb döntések előtt álltok, például lakásvásárlásra készültök, akkor alaposan átbeszélitek, hogy ki milyen költségeket tud vállalni. Fontos, hogy egyikőtök se érezze rosszul magát az anyagi dolgok miatt, és végeredményben bármelyikőtök is keres többet vagy kevesebbet, azt legyen az elsődleges szempont, hogy boldog közös jövőt tudjatok építeni.

5. Intimitás hiánya

Gyakori probléma a párkapcsolatban, hogy a felek, bár szeretik egymást, különböző mértékben vágynak intimitásra, vagy egyszerűen csak nincs idejük arra, hogy valóban együtt legyenek. Ha a ti kapcsolatotok is érintett ebben, akkor nagyon fontos, hogy összpontosíts a hálószobán kívül is a fizikai érintésekre. Fogd meg gyakran a párod kezét, öleld meg, és lepd meg váratlan csókokkal. Ugyanilyen fontos az is, hogy ha valamilyen hiányosságot érzel a kapcsolatotokban, akkor arról is beszéljetek. Nem egyszerű téma, de ha őszinték vagytok egymással, hosszú távon sokkal jobbá tehetitek a kapcsolatotokat.

6. Bizalom

A párkapcsolatok alapját egyértelműen a bizalom adja, ami nem csupán az, hogy megcsaljátok-e egymást, vagy sem. Egy tartós, boldog kapcsolat kialakításához az is kell, hogy hogy bízzatok egymás véleményében, karakterében, és abban, hogy bármikor számíthattok a másik támogatására. A bizalom növeléséhez elengedhetetlen, hogy ne hazudjatok egymásnak. Ne mondjatok olyan dolgokat sem, amiket nem gondoltok komolyan, és tegyétek helyére azokat a múltbeli sebeket, amik elbizonytalanítanak titeket. Ha nyíltan beszéltek egymással, akkor nincs az a nézeteltérés, amit ne tudnátok elsimítani azért, hogy boldogok legyetek.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője