Biztos az életkorodnak megfelelő az arcápolási rutinod?

2019.november.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Napjainkban szerencsére az emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a bőrápolásra. Pinteresten a tavalyi évben a C-Vitamin keresések száma 3,379 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, és mindenki jól ismeri már a hylauron- és szalicilsav jótékony hatásait is, a fényvédelmet pedig már szerencsére nem felejtik ki annyian a napi rutinból. Viszont a bőrápolás egyik legfontosabb elemével már sokkal kevesebben vannak tisztában, ami nem más, mint hogy melyik életkorban milyen terméket érdemes használni, ami a legmegfelelőbben illik a bőr állapotához. Ebben segítünk most neked!

20 éves kortól
A húszas éveidben kell elkezdened komolyabban odafigyelni, és megelőzni a bőröd öregedését. Az egyik legfontosabb lépés, amit építs be a napi rutinodba, az a hidratálás. Egy könnyű, hyaluronsavas krém tökéletes választás, a fényvédelem pedig nem is kérdés, az egyenesen kötelező! Ha bár nem azonnal látszódnak a napsugarak káros hatásai, évekkel később sokkal könnyebben alakulhatnak ki majd a ráncok és a pigmentfoltok az arcodon.

NIVEA Cellular Hyaluron Filler Elasticity Reshape Nappali Arckrém 6199 Ft/50 ml (123,98 Ft/1 ml)

30 éves kortól
Miután betöltötted a 30-at, az évek folyamán jelentősen átalakul az arcbőröd, ezért a megelőzés mellett már helyrehozó lépéseket is tenned kell. Körülbelül 35 éves korig a változások csupán a külső behatásoknak, például a napsugárzásnak köszönhetők, viszont a harmincas évek végén elindulnak az elkerülhetetlen belső folyamatok is, azaz a kötőszövetek meglazulnak, és mélyebb ráncok alakulhatnak ki. Próbáld ki a C-vitamint, ami feszesíti, egységesíti és ragyogóvá teszi a bőrt!

Helia-D Professional C-vitaminos lifting arckrém 10250 Ft/50 ml (205 Ft/1 ml)

40 éves kortól
Ebben a korban már egyértelmű és jól látható jelei vannak az öregedésnek. A bőr elkezd vékonyodni és veszít a rugalmasságából, hiszen nem tud már olyan mennyiségű kollagént termelni, amennyi közben lebomlik benne. Ráadásul mindezek mellett még kevesebb olajat és izzadtságot is termel, így a hidratálás és a bőrmegújítás kulcsfontosságú szerepet tölt be. Itt az ideje az antioxidáns és peptid tartalmú krémek használatának, amik serkentik a kollagéntermelést!

Vichy Liftactiv Collagen Specialist komplex öregedésgátló arckrém 12799 Ft/50 ml (255,98 Ft/1 ml)

50 éves kortól
Általában ebben az évtizedben a testben nagy hormonális változások zajlanak, ami miatt látványos változások történhetnek az arcon is. A zsírsavak, amik a bőr "kipárnázottságért" felelnek, lassan eltűnnek az epidermiszből, ezért nagyon gazdag hidratálókra van szükség, hogy belülről segítsék újraépíteni a volument.

Schüssler Age Protection Ránctalanító Arcszérum 50+ 5790 Ft/30 ml

60 éves kortól
Ilyenkor már egyértelműen látszódik a rugalmasság hiánya az arcon és nyakon is. Ha az előző években kihagytad a nyakad a fényvédelemből, az UV sugarak hatásai már sajnos jócskán meglátszódhatnak. Ha eddig nem tetted, itt az ideje elkezdeni egy erős csodaszer, a retinol tartalmú krém használatát! A cél a hidratáltság visszapótlása, a ragyogásfokozás, és a ráncok halványítása.

Paula`s Choice Clinical 1% Retinol Treatment 20200 Ft/30 ml

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

X-Faktor: Közülük kerülhet ki az utolsó mentor Majka, Valkusz Milán és Gáspár Laci mellé

X-Faktor: Közülük kerülhet ki az utolsó mentor Majka, Valkusz Milán és Gáspár Laci mellé

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője