Koncertre megy Wanda ebben a vagány szettben

2018.december.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ezen a héten a Londonban élő divatfotós Martin Wanda gardróbjába pillanthattok be. "A divatfotografiámban és személyes projektjeimben is egyaránt hasonló dolgok foglalkoztatnak, és mindezekre erőteljes hatást gyakorolnak a különböző angolszász (főleg 70-es és 80-as évekbeli rock-) zenei irányzatok, és az azokkal szorosan összefüggő szubkultúrák stílusjegyei, így az öltözködésemben is megjelennek ennek nyomai. Egyik legnagyobb inspirációul Patti Smith zenéje és személye szolgál, a "punk keresztanyja" számos alkotót, divattervezőt inspirál, mint például Ann Demeulemeester" - árulta el nekünk Wanda.

"A ruhatáramban 90%-ban a fekete szín dominál, (kivétel egy-két piros, vagy esetlegesen farmerdarab). Szeretem az unisex ruhákat: zakók, nadrágok, hegyes orrú csizmák, ezüst gyűrűk, kendők, kalapok, sapkák. Előszeretettel hordok `vintage`, avagy használt ruhákat, hisz mindamellett, hogy teljesen egyedi darabokra bukkanhatunk, szem előtt kell tartanunk, hogy a ruhák újrahasznosítása környezetvédelmi szempontból is fontos, hiszen a divatipar a világ második legszennyezőbb iparága. (Csak az Egyesült Kiralyságban évente megközelítően háztartásonként 35 kg-nyi ruhát dobnak el, ami 90 farmernek felel meg, és az Egyesült Kiralyság lakossága megközelíti a 64 milliót.)" - mesélte Martin Wanda a stílusáról.

Íme Wanda mai szettje:

Ma reggel egy divattervezővel volt találkozóm, akinek jövő héten fotózom Koppenhágában a lookbookját. Minden részleten keresztülmentünk, hogy teljesen világos legyen, hogy mit szeretne, ami a világítást, hangulatot, modellt, pózokat stb. illeti.

Este találkozom pár barátommal elmegyünk pár italra, majd egy koncertre. A koncertek miliője, a rocknroll együttesek zenéje, és esztétikája, a karakterek, az ezzel járó életstílus és annak vizuális reprezentációja régóta a fotográfiám egyik legjelentősebb inspirációját nyújtja.

Napszemüveg - Stella McCartney
Bársonyruha - Charity Shop (London)
Bunda - Angol Használt ruha üzlet (Békéscsaba)
Harisnya - H&M
Cipő - Zara
Gyűrűk - Antik/ bolhapiac (Angel, London), ill Édesanyám régi gyűrűi




Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője