Negyvenes ruhaméret fölött is lehetsz elragadó: Kozma Rita vagány szetteket mutat

2019.november.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Személyi stylistként Kozma Rita olyannyira a szívén viselte a telt nők sorsát, hogy egy önálló márkát épített a plussize-vonalra. Mindennap azért küzd, hogy bebizonyítsa, némi odafigyeléssel, pár divattrükkel negyvenes ruhaméret fölött is lehetsz elragadó. Nem számít, hogy alacsony, magas vagy adott esetben picit kerekdedebb vagy, Rita szerint nincs olyan alkat, amire ne lehetne a tökéletes szettet megtalálni.

Miért érzeted fontosnak, hogy felkarold a plussize-nőket?
Jó pár éve kezdtem személyi stylistként dolgozni. Az elmúlt időszakban sokféle alkatú ember kért tőlem segítséget. Megtaláltak a teltebb hölgyek is, mivel ők is akartak változni, és közben sűrűn elhangzott a kétségbeesett kérdés felém, hogy velük miért nem foglalkozik senki. A magazinokban, a plakátokon is csak vékony nők jönnek szembe, ami egyértelműen azt sugallja, hogy ez az irány a szép, tökéletes, minden más nem fontos, mellékes. Szöget ütött a fejembe, hogy mi lenne, ha komolyabban foglalkoznék a témával, pláne, hogy itthon akkoriban egyáltalán nem foglalkozott vele senki. Alaposan utána-jártam, rengeteget inspirációt merítettem külföldről, és folyamatosan kerestem az olyan külföldi márkákat, amelyek nagyobb méretű ruhákat is gyártanak.

Mesélj az online plus-size-magazinodról!

Lassan négy éve indítottam el a plussize-magazint ki-fejezetten a telt hölgyeknek. Korábban újságíróként, szerkesztőként dolgoztam, most blogot is vezetek, így nem áll tőlem távol ez a műfaj. A mindennapos stílustippek azt a célt szolgálják, hogy otthonosan érezzék magukat a divatban, és emellett kellő önbizalomra tegyenek szert. A munkatársaimmal azért dolgozunk nap mint nap, hogy mindenki jól érezze magát, aki hasonló cipőben jár. A stílustippek, a lélekgondozás mellett gasztronómia, egészség és más életmódbeli témákkal is foglalkozunk. Megfogjuk a kezüket és megyünk velük. Nem arra akarjuk őket rávezetni, hogy fogyjanak vagy hízzanak, egyszerűen csak segítjük, felkaroljuk őket.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást?
Hogy megtaláljuk a legjobb darabokat ezen a kicsi piacon, ahol nem egyszerű ruhát vadászni azoknak, akik 42-es méret fölött szeretnének csinosan öltözködni. A másik kihívás pedig a webshopok népszerűsítése. Szerencsére
ma már rengeteg külföldi oldalról lehet rendelni, viszont az a tapasztalatom, hogy az emberek még mindig bizonytalanok az online vásárlással kapcsolatban. Bízom abban, hogy hamarosan itthon is bővül a plussize-márkák kínálata.

Miben tudsz segíteni annak, aki felkeres?
Nagyon fontos, hogy a külső és a belső harmonizáljon egymással, éppen ezért nem csak a megjelenéséből mérek fel valakit. Az első találkozás alkalmával alaposan feltérképezem a segítséget kérő személyiségét. A különböző tesztekből nagyon jól látható, hogy hol vannak elakadások az illető életében. Miután rendbe tettük a lelki dolgokat, utána kezdünk el foglalkozni
a külső megjelenéssel, a végén pedig egyedi elemzést adok, a személyiséghez alakítom az öltözködést, amit akár a végén össze tudunk kötni közös shoppinggal is.

Mit üzensz a teltebb nőknek?
Az önbizalom és az önelfogadás nem jön egyik napról a másikra, ezért folyamatosan tenni kell. Ha külsőleg és belsőleg is odafigyelsz magadra, akkor előbb-utóbb azt veszed észre, hogy jól érzed magad a bőrödben, minden a helyére kerül.

KÉNYELMES ELEGANCIA
Egy sikkes szövetkabát egy vagány tornacipővel tökéletes kelléke az új szezonnak. Mixeld bátran az elegáns és a sportos vonalat, így leszel igazán trendkövető!

KELL EGY KIS VAGÁNYSÁG
Szerencsére a mostani trendek lehetővé teszik, hogy akár a munkahelyi szettedbe is belecsempéssz egy kis vagányságot. Ne felejtsd el a sötétebb árnyalatú ruhadarabokat egy-egy élénk színű kiegészítővel ellensúlyozni!

NAGYON CSAJOS
Csempéssz a gardróbodba egy sikkes ingruhát is, amit a hűvösebb reggeleken egy hímzett farmerdzsekivel tehetsz még tökéletesebbé!

JÁTSSZ A MINTÁKKAL!
Bátran csempéssz az öltözködésebe néhány mintás nadrágot is, de válassz hozzájuk egyszínű felsőket!

ÁPOL ÉS ELTAKAR!
Egy csinos tunika mindig jó választás, ha szeretnéd a derekadat hangsúlyozni. Húzz hozzá farmert, dobd fel egy elegáns kiegészítővel, és meglátod, mennyi bókot kapsz majd!

Fotó: Fliegauf Dániel

Az interjú eredetileg a GLAMOUR magazin 2018. júniusi lapszámában jelent.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője