10+1 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön

2022.szeptember.27.

Állítólag minden kislány álmodozik az esküvője napjáról, hogy egyszer majd az oltár elé vezeti a hercege gyönyörű ruhában. Nos, a társadalom nagyobb része szerint legalábbis erről kellene álmodoznia a kislányoknak. Manapság azonban már egyre több menyasszony van, akik nem kérnek a régi hagyományokból, és például nem viselnek fehéret a nagy napon sem.

10+1 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön
Fotó: Leo Sorel

Ha azt gondolnánk, hogy ez csak az utóbbi években vált divattá, akkor mindenkit ki kell ábrándítsunk, szabályszegő, nem fehér, vagy egyáltalán nem szokványos esküvői ruhákat ugyanis már lehet találni bőven a XX. század közepétől kezdve is, és nem is akárkik viselték őket.

Összeszedtünk néhány igazán váratlan és formabontó esküvőit ruhát a híres menyasszonyoktól:

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe nem volt túl sikeres a házasságban, 1954-ben házasodott össze a világ valaha élt legnagyobb baseballjátékosával, Joe DiMaggióval. Az isteni Marilyn egy kávébarna ruhában mondta ki az igent, ami nemhogy örökké, de még egy évig sem tartott:

Marilyn Monroe és Joe DiMaggio esküvője
Fotó: Rexfeatures

Elizabeth Taylor

A házasság intézmények az egyik legnagyobb rajongója a világon Elizabeth Taylor. A színésznő hét alkalommal ment férjhez, 1959-ben például az énekes Eddie Fisherhez. Liz Taylor ekkor már unalmasnak találta az állandó fehér menyasszonyi ruhákat és egy barna selyemruhában állt az oltár elé:

Elizabeth Taylor és Eddie Fisher
Fotó: Profimedia

Liz Taylor öt évvel később immár a legendás Richard Burtonnek fogadott ´örök´ hűséget. A korszak legnagyobb sztárpárjának már az esküvői megjelenése is szenzáció volt:

Elizabeth Taylor és Richard Burton
Fotó: Profimedia

Emma Thompson

Emma Thompson és Kenneth Branagh 1989-es lakodalma is elég nagy szenzációnak számított. A színésznő formabontó ruháját a legrosszabb sztáresküvői-ruhák között is számon szokták tartani, de ha ennyire nem is akarunk szigorúak lenni, akkor is eléggé szokatlan:

Emma Thompson és Kenneth Branagh
Fotó: Rexfeatures

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York filmben Sarah Jessica Parker igazi klasszikus habos-babos menyasszoy, a való életben azonban igencsak formabontó ara volt, hiszen 1997-ben, amikor kimondta az igent Matthew Brodericknek, akkor egy klasszikusnak aligha nevezhető, fekete Morgane Le Fay menyasszonyi ruhát viselt:

Dita von Teese

Marilyn Manson minden idők egyik legfélelmetesebb vőlegényeként vonul be a történelembe, de Dita von Teese gótikus metállila menyasszonyi ruhája sem volt éppen akármilyen:

Avril Lavigne

A gótikus esküvőknek aztán egészen nagy divatja lett, Avril Lavigne fekete Monique Lhuillier özvegyruháját választott az esküvőjére, és ezzel ő sem túl gyakran szerepel a legszebb sztármenyasszonyokat bemutató gyűjtésekbe, pedig amúgy kifejezetten csinos volt benne:

Kat Von D

A legutóbb Kat Von D horroresküvőjén láttunk hasonló jelmezszerű menyasszonyi ruhát. Az biztos, hogy a tetoválóművész ceremóniája volt az egyik legbizarrabb lagzi, amit láttunk:

Kat von D esküvője
Fotó: Profimedia

Emily Ratajkowski

Annyira hirtelen történtek a dolgok, hogy Emily Ratajkowskinak nem is maradt volna ideje menyasszonyi ruha után kutakodni. Csoda, hogy a modell nem bikiniben mondta ki a boldogító igent, igaz ebben a formabontó sárga nadrágkosztümben is nagyon csinos volt:

Emily Ratajkowski esküvője
Fotó: Profimedia

Dianna Agron

A Glee sztárja, Dianna Agron egy igazi sivatagi esküvőt rendezett, a tematikus lagzihoz keleties hatású menyasszonyi ruha is dukált. Hát, ha valami, akkor ez is eléggé formabontó esküvői megjelenés:

Fotó: Instagram

+1. Solange Knowles

Nadrágos menyasszonyból több is volt, de mi egyszerűen imádtuk Solange Knowles törtfehér overálját, nem tűnik benne menyasszonynak, viszont őrülten sikkes darab:

Solange Knowles esküvője
Fotó: Profimedia

Ez is érdekelhet

 A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói