5 tipp, hogy megőrizd fürdőruhád épségét

2019.július.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Igen, az aktuális divatot követni mindig trendi, és ez a bikiniszezonban sincs másként, de túlzásokba sem szabad esni, ha vásárlásról van szó. Van egy határ a shoppingolásban, amit már nem érdemes átlépni, mert csak felesleges pénzkidobást érünk el vele. Miért lenne például minden szezonban szükséged új fürdőruhára, ha egyébként korábban többet halmoztál fel? Persze, egy új divatos darab időnként szuper választás, de teljesen feleslegesen ne vásárolj. Hogy ezt elkerüld, első lépésben azt javasoljuk, hogy vásárolj minőségi ruhákat, amiknek várhatóan hosszú lesz az élettartama – ehhez azonban arra is szükség van, hogy kímélően bánj velük, közben pedig a környezettudatosságra is ügyelj.

5 tipp, hogy megőrizd fürdőruhád épségét
Fotó: Shutterstock

Íme néhány tipp, hogy ne csak a fürdőruhád, de a bolygónk életét is hosszabbá tedd:

1. Kerüld a mosógépet

Mint sok más holminál, a fürdőruhánál is a mosás és a szárítás módja határozza meg a várható élettartamot. Ugye te is hallottad már, hogy az öltönyt nem szabad mosógépben mosni? Ezzel mindenki egyetért, és talán nem is gondolnád, de a fürdőruháddal is hasonló a helyzet – nem tanácsos, hogy lássa a mosógép belsejét, a legjobb, ha csak hideg vízzel mosod ki. Ha 5-10 percig áztatod a vízben, az éppen elég ahhoz, hogy tiszta legyen. Ezen kívül az is fontos, hogy a jó mosáson túl a rendszerességet is szem előtt tartsd: a szabály pedig az, hogy minden viselés után mosnod kell a fürdőruhát, még akkor is, ha nem mentél be a vízbe.

2. Szárítóra sincs szükséged

Csakúgy, ahogy a mosógépet is felesleges használnod a fürdőruhád tisztításához, a szárítót is jobb, ha elkerülöd. Hagyd inkább, hogy a friss levegőn száradjon meg, de ott se a tűző napra, hanem árnyékos helyre teregesd ki.

Milyen fürdőruha illik az alkatodhoz?

Milyen fürdőruha illik az alkatodhoz?

3. Várd meg, míg teljesen megszárad

Ugye veled is előfordult már, hogy még azelőtt használtad, vagy legalábbis a szekrénybe vagy a táskádba tetted a fürdőruhád, hogy teljesen megszáradt volna? Ez pedig helytelen, és nemcsak a fürdőruhának, hanem magadnak is gondot okozhatsz vele. Ha a fürdőruhád nem teljesen száraz, penészes és baktériumhordozó is lehet, ezzel pedig saját magad is kiteheted különböző fertőzéseknek – így az a biztos, ha használat vagy elpakolás előtt megvárod, míg teljesen megszárad.

4. Tarts egy kis szünetet

Tudtad, hogy a fürdőruhádnak időre van szüksége ahhoz, hogy megőrizze az eredeti formáját? Ezért tehát, két mosás között jobb, ha eltelik egy kis idő, de legalább egy nap. Ha hosszabb fürdős nyaralást tervezel, akkor célszerű több fürdőruhát is magaddal vinned, hiszen az egyes daraboknak idő kell, hogy regenerálódjanak.

5. Tudatosan válj meg a már használhatatlan fürdőruhádtól

Bármennyire is ápolod és vigyázol a fürdőruhádra, nem fog örökké tartani. Egy idő után elkerülhetetlenül kopni fog, így fontos, hogy tudd mit tegyél, ha "nyugdíjba kell vonulnia". Semmiképpen ne egy egyszerű szemetesbe dobd, hiszen nagyjából a végtelenségig tartana, hogy lebomoljon. Ha még nem túl rossz állapotú, csak egyszerűen meguntad, akkor szervezz cserét a barátaiddal, hátha valaki még örülne az adott darabnak. Ha már mindenképpen lejárt az ideje, akkor ajánld fel jótékonysági célra. Sok szervezet gyűjt ruhákat úgy is, hogy azok aztán újrahasznosításra kerülnek – ezzel pedig csak jót tehetsz az embertársaidnak és a környezetednek is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője