A legmegosztóbb papucs ever: a Crocs lett a home office nyertese!

Szponzorált tartalom

2021.március.29.

Már elég hosszú ideje tart a távmunka, és bizony, a home office iránt a divatipar is kezd érdeklődni a kényelmes, de online meetingeken is vállalható ruhák, kiegészítők készítésével. Nos, a cipők esetében is elfelejtheted az elegáns, de kényelmetlen magassarkút: a hírhedtté vált papucs, hivatalos nevén Crocs ugyanis sosem volt még ennyire népszerű, mint most, az otthon töltött napok idején!

Téged is meghódított már a Crocs papucs?
Téged is meghódított már a Crocs papucs?
Fotó: Gettyimages.com

A járvány rengeteg változást hozott az életünkbe. A hosszan tartó otthonunkba való bezártság miatt megváltoztak a fogyasztói igények, az első számú elvárás immár a kényelem lett. Eljött hát a Crocs nagy pillanata, hogy megosztó külsejével visszafordíthatatlanul bebiztosítsa helyét a divatvilág csúcsán.

Bemelegítés: ez volt a műanyag papucs útja 2020-ig

Az először csak "habklumpaként" aposztrofált lábbeli (angolul foam clog) Lyndon "Duke" Hanson és George Boedecker Jr., a Corcs INC vállalat alapítóitól származik, akik eredetileg hajázóási cipőnek szánták. Az első model Beach névre hallgatott és 2001-ben debütált: akkor mintegy 200 párt sikerült értékesíteni, azóta 300 millió pár talált gazdára. A Crocs nevet egyébként a vállalat után örökölte meg a papucs, aminek logója egy krokodilt ábrázol.

Bár gyorsan kelendővé vált kényelmes kialakítása miatt (még a golf világába is betört az Ace nevű modellel), kemény kritikákat kapott a divatvilágból a megjelenését illetően. A Maxim férfi magazin a 10 legjobb és legrosszabb dolog, ami egy férfival történhet 2007-ben című listáján például előkelő 6. helyezést szavazott meg neki – persze a "legrosszabbak" között –, és a Time magazin is beválogatta A világ 50 legrosszabb találmánya közé 2010-ben.

És mégis: 2007-ben az akkori amerikai elnök, George W. Bush nyilvánosan megjelent egy fekete Crocs-ban, hozzá "stílusosan" zoknit viselve. Pár évvel később, 2009-ben pedig az akkori First Lady, Michelle Obama bukott le egy darabban. Mondanunk sem kell, ezeket követően igencsak megugrottak a Crocs eladásai.[1]

Most viszont, ahogy 2020 elhozta a járványhelyzetet, és a megjelenés helyett a kényelem került a fókuszba, úgy a kérdés is eldőlt: a lábbeli elsöprő győzelmet aratott...

A Crocs a távmunka idején végleg berobbant

A márka tehát, ahogy láttuk, évek óta nagy népszerűségnek örvend, és ezzel együtt meg is osztja az embereket. A nagy ugrást a 2020-as év hozta meg számára, ekkor már olyan szupersztárokkal és világmárkákkal is együttműködtek, mint Justin Bieber, Post Malone, vagy épp a Balenciaga és a KFC. Az óriási sikert jól példázza, hogy az általuk tervezett modellek az online értékesítés indítása után 24 óra alatt elfogytak.

A Crocs és a KFC együttműködése
A Crocs és a KFC együttműködése
Fotó: Overbrands Kft.

Priyanka Chopra nevével is egyre többször találkozhatunk a divatvilágban. Az indiai színésznő, énekesnő, filmproducer és modell 2000-ben megnyerte a Miss World szépségversenyt és mára a világ egyik legismertebb influencereként ismerhetjük. Jótékonysági munkája részeként 2010-ben, illetve 2016-ban is kinevezték az UNICEF gyermekjogi jószolgálati nagykövetének. Chopra meghatározó vendége olyan világeseményeknek, mint az Oscar-gála, a Golden Globe-gála, vagy a Cannes-i filmfesztivál. Ezeken az eseményeken merész kreációit viseli az Atelier Versace, Gucci, Alberta Ferretti vagy Dior divatházaknak. Könnyedén azonosult a márka üzenetével, és 2020-tól Priyanka Chopra már a Crocs márka nagykövete lett.

Priyanka Chopra 2021-ben a Crocs márka nagykövete lett
Priyanka Chopra 2021-ben a Crocs márka nagykövete lett
Fotó: Overbrands Kft.

És hol tartunk most? A New York Times 2020-ban a Crocs-ot az év márkájának nyilvánította. Ugyanebben az évben a Crocs elnyerte az Év legjobb cipőmárkája kitüntetést (Footwear News), valamint a Lyst jelentése szerint a Crocs volt a 9. legkeresettebb divatcikk az egész világon. A Vogue divatmagazin is nagy jövőt jósol a márkának. A Crocs tehát útlevelet kapott a divatvilág legkiemelkedőbb szereplőinek világába.

Milyen lenne a te Crocs-od?

A márka arra buzdít, hogy mindenki bátran fejezze ki egyéniségét kedvenc viselete által. Az óriási színválasztékból szerezd be te is azt a Crocs modellt, ami legjobban tükrözi a személyiségedet, és amit a Jibbitz díszekkel egyedivé is tehetsz! A teljes hazai kollekciót megtalálhatod a Westend Márkaboltban vagy pedig online, a tranzitshop.hu-n!

További részletekért kövesd be őket Instán!

@crocshungary @crocswestend @tranzitshop @westendcrocs

Te milyen Crocs-ot választanál?
Te milyen Crocs-ot választanál?
Fotó: Overbrands Kft.

[1] Forrás: Wikipedia.org https://en.wikipedia.org/wiki/Crocs

Ez is érdekelhet

Erotikus masszázs: itt találhatók a nők és a férfiak erogén zónái

Erotikus masszázs: itt találhatók a nők és a férfiak erogén zónái

GLAMOUR Horoszkóp

Muszáj kiállnod magadért! - Egymondatos horoszkóp: április 20.

Muszáj kiállnod magadért! - Egymondatos horoszkóp: április 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Stílushoroszkóp: ami nem hiányozhat az Oroszlán ruhatárából

Stílushoroszkóp: ami nem hiányozhat az Oroszlán ruhatárából