A legdiszkóbb magyar pólókból tuti, hogy te is akarsz majd

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Teljesen basic, alap pólókon menő feliratok? Hímezve! Éppen csak annyi a bal oldalon, hogy "Diszkó", vagy "Hékás". Nem tűnik nagy dolognak, de egyszerűen működik. Meglátod egy szórakozóhelyen valakin, és egyből arra gondolsz, hogy "hol szerezhette, de menő!". Nos, ha ilyen kézírásos, hímzett pólót látsz valahol, akkot a Fankapanka egyik darabjába botlottál. A jó hír, hogy igen, neked is lehet ilyen szupermenő cuccot, a duplán jó hír, hogy a márka alapítója, Szaszák Fanni figyel arra is, hogy fenntartható darabokkal gazdagodjon a gardróbod. Szerettünk volna mindent megtudni a Fankapankáról, ezért aztán az feltettünk pár kérdést Fanninak:

A legdiszkóbb magyar pólókból tuti, hogy te is akarsz majd
Fotó: Fotós: Bella Szabolcs, Modell: Szaszák Zsuzsa

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű Fankapanka alapkoncepciója, hogyan jött az ötlet?

Köszönöm szépen! Nem volt semmi konkrét előzménye. Egyik reggel felkeltem, és arra gondoltam, hogy én ma hímzek. Elkezdtem hímezni olyan szavakat, amik eszembe jutottak épp. Köztük volt például a diszkó, tánc, séta, hó. Mivel jól nézett ki a végeredmény, megpróbáltam pólóra is hímezni. Közben küldözgettem a barátaimnak is, és mindenkinek tetszettek a kis kézírásos hímzések, sőt már egyből írták, hogy nekik is hímezhetnék. Úgyhogy készítettem a barátaimnak is pólót, és ezzel egyidőben elkezdtem gyűjtögetni magamnak szavakat, kifejezéseket, amiket szeretnék meghímezni. Ezek mind olyanok voltak, és a mai napig is olyanok, amik frappánsak, megmosolyogtatnak, megmutatják a magyar nyelv szépségét, vagy épp olyan frázisok, amiket észrevétlenül ugyan, de folyamatosan használunk, viszont kiemelve az eredeti környezetükből mókásnak tűnnek. Csináltam egy fankapanka instát a pólóknak, és innen már nem volt megállás. A barátaim megosztották a pólójukat, így terjedt a fankapanka híre szájról szájra, pontosabban insta storyról insta storyra.

A kezdetektől figyelsz arra, hogy organikus anyagokat használj, könnyű volt megtalálni a megfelelő alapanyagokat?

A kezdetektől fogva organikus anyagokat szerettem volna használni. Máshogyan nem is tudom elképzelni, mert ha már alkotok valamit, akkor azt mindig úgy szeretném tenni, hogy a lehető legkisebb galibát okozzam a Földnek. Ám nehezen találtam meg a megfelelő alapanyagot, ezért az elején sima 100% pamutpólóra hímeztem. A csomagolásnál, címkénél is a kezdetektől fogva fontos volt, hogy környezetbarát, zerowaste legyen, ezért a címkét feleslegessé vált kartonból készítettem, a csomagolás pedig újrahasznosított papírból volt. Tavasszal váltottam a 100% biopamut pólóra, ami ráadásul megújuló energiaforrásokkal (szél- és napenergia) működő gyárban, etikus körülmények között készült. Ekkor a csomagolás is változott, az esztétikusabb selyempapíros, dobozos csomagolás irányába. Természetesen a karton újrahasznosított, illetve ragasztószalagból is csak papírt használok, tehát a fankapanka teljesen műanyagmentes.

Miért pont a diszkó?

Szeretem a diszkó szót így jó magyarosan leírva, szeretek diszkóba járni, szeretem a diszkózenét, úgyhogy ezért. A diszkó kollekció keretein belül pedig olyan szavakat, kifejezéseket hímeztem meg, amiket tipikusan éjszaka mondunk/hallunk a diszkóban. Ilyenek például a bal elöl, van 1 rágód?, többiek?, egy mentes vizet kérek szépen.

Fotó: Fotós: Bella Szabolcs, Modell: Szaszák Zsuzsa

A pólók és táskák után most már téliesedett a kínálat pulcsival és sapkával is, mire fogsz még ráhímezni?

Egyelőre maradunk ezeknél, aztán majd meglátjuk, mit tartogat a jövő év.

A találó, vicces feliratokat mindig te találod ki?

Igen! Az Instagram posztok túlnyomó többségében azok a darabok vannak, amiket én találtam ki. Viszont személyes, egyéni kérés is szokott érkezni.

Ha valaki szeretne egy Fankapanka darabot, akkor hol találkozhat élőben is velük, illetve hogyan juthat hozzá online?

Budapesten a Magyar utcai Lollipop Factoryben kaphatók a termékek, december végéig a Projekt Showroomban a Király utcán, illetve november 30-tól december 24-ig az Alleeban az Ajándék Terminálban. E-mailben is lehet rendelni a hello@fankapanka.com címen.

Fotó: Fotós: Bella Szabolcs, Modell: Szaszák Zsuzsa
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője