A legjobb fürdőruha pillanatok ikonikus filmekből

2020.június.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A fürdőruha trend egy évelő nyári téma, így érdemes elgondolkodnod, hogy milyen darabot viselsz, ha már megteheted. A fürdőruha fejlődésének történetét olyan filmjelenetek is bemutatják, melyek Oscar-díjra méltók, mások pedig esetleg nem is közelítik meg őket, de mindegyikben van egy közös: a színésznők megjelenése, melyek legendássá váltak, és a mai napig inspirálják a vízparti viseletet. Jöjjön pár ikonikus darab, és persze a mai megfelelője.

A legjobb fürdőruha pillanatok ikonikus filmekből
Fotó: Getty Images

1952 Manina - Brigitte Bardot
A francia romantikus filmben a 18 éves színésznő tökéletes alakját, ellenállhatatlan vonzerejét és nem utolsó sorban az első bikinik egyikét mutatta be. Ez a kétrészes darab akkoriban még nagy felháborodást keltett. A botrány természetesen egy idő után elült, és ma már ez az egyik legnépszerűbb strand összeállítás.

Bikinifelső és -alsó WOMEN`SECRET 9395 Ft, 5495 Ft

1955 Fogjunk tolvajt - Grace Kelly
Az Oscar-díjas, romantikus thrillert Alfred Hitchcock rendezte, melyben Grace Kelly játsza a női főszerepet. A filmben a Francia Riviéra egyik ikonikus egyrészes fürdőruháját is viselte a színésznő. Ez a fazon ma már ritkábban jelenik meg a kifutókon, de teljesen azért nem tűnt el.

Fotó: Rexfeatures

Fürdőruha DOLCE&GABBANA - lyst.com

1958 Jó napot szomorúság! - Jean Seberg
A helyszín szintén a mesés Francia Riviéra, de már Jean Seberg visel egy sokkal modernebb szabású, és élénkebb színű fürdőruhát. A piros darab ma is megállná a helyét semmi kétség, és akár könnyedén be is szerezheted.

Fotó: Pinterest

Fürdőruha MONKI - monki.com

1959 Az utolsó nyár - Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor lenyűgöző, fehér egyrészes fürdőruhája minimalizmusával nagyon modern hatást keltett a maga korában. A korszak stílusát meghaladó fürdőruha, ismét feltűnt Malibu strandjain a nyolcvanas években, ez is azt bizonyítva, hogy egy igazi klasszikusról van szó. De természetesen a fazon még ma is köztünk van.

Fotó: Getty Images

Fürdőruha C&A - c-and-a.com

1962 Lolita - Sue Lyon
Stanley Kubrick rendezésében Sue Lyon keltette életre Lolitát, egy abban a korban meglepően provokatív kétrészes fürdőruhában. Természetesen a hozzá passzoló macskás napszemüveg és széles karimájú kalap sem maradhatott el. A magasított derekú bikinit egyértelműen a hatvanas éveknek köszönhetjük, és annyira kedvelt forma lett, hogy ma is jó befektetésnek tűnik. Bikinifelső és -alsó

Fotó: Getty Images

C&A 3495 Ft, 2795 Ft

1962 Dr. No - Ursula Andress
Ursula Andress vitathatatlanul az egyik leghíresebb James Bond lány. Ha még nem láttad érdemes megnézned, amikor Honey Ryder kilép a tengerből modern, amazonként a Dr. No-ban. Külön érdekes, hogy a bikini testreszabottan készült a színésznőnek, ami aztán hatalmas divatot teremtett.

Fotó: Getty Images

Bikinifelső és -alsó H&M 4995 Ft, 2995 Ft

1968 A legnagyobb köteg - Raquel Welch
Szintén egy merész bikini, feltűnő színben egy amerikai vígjátékban. Persze ez a darab csak a maga korában számított túl kihívónak. A gyönyörű színésznő a plakáton is ebben a darabban hívta fel a figyelmet a filmre.

Fotó: Getty Images

Bikinifelső és -alsó WOMEN`SECRET 6395 Ft, 6595 Ft

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője