Anya és lánya szerelemprojektjéből született meg a különleges, környezettudatos márka

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az Elischer R márka fő koncepciója az, hogy organikus anyagokból, környezetbarát ruhák szülessenek. Mindezt elejétől a végéig anya és lánya kivitelezik.

˝Az összes ruhánkat anyu tervezi meg és varrja a saját kezével az otthoni manufaktúránkban. Csakis kizárólag organikus anyagokkal dolgozunk, és az összes ruhánk egyedileg, személyre szabottan készül el. Darabjainkat örökre tervezzük a vásárlóink számára.˝ - mesélte Aliz, amikor a munkafolyamatról kérdeztem

Honnan jött az ötlet?

Az alapkoncepció 2016-ban indult, bár anyu már korábban is tervezett és készített ruhákat egy szűk körnek. Az ötlet egy hirtelen jött döntés alapján született, időbe telt mire rájöttünk, mennyi lehetőség van benne. Beruháztunk saját gépekre, hogy a kivitelezés is sokkal szebb, tartósabb legyen. 2019-re lett a márka teljesen fenntartható, amire tudatosan készültünk, mivel törődünk azzal, hogy az előállítási folyamatok is helyes módokon történjenek, és azt is szerettük volna, ha a vállalkozásunk nem csak egy üzleti tevékenység lenne. A hulladékmennyiség csökkentése, valamint a hosszú élettartamú ruházat létrehozása elsődleges célunkká vált.

Anya-lánya párosként tevékenykedtek. Ez már önmagában nagyon kedves dolog, mesélnétek a közös munkátokról?

Egyikünk a márka menedzselésével, másikunk a kreatív feladatok ellátásával foglalkozik. Én egy személyben vagyok a közösségi média menedzser, sales menedzser és piackutató, vagy éppen kreatív, ha a helyzet kívánja. Anyu pedig komplex módon, megálmodja, kiszabja, és meg is varrja a megálmodott darabjainkat mondhatni tradicionális módon. A közös munka elég gördülékenyen megy, általában mindenben egyetértünk. A stílusunk és vizuális látásmódunk is nagyon hasonló.

Mit jelent az Elischer R név?
Anya vezetékneve Elischer, a keresztneve pedig Réka. A választáskor az egyszerűségre törekedtünk, szerettük volna közelinek érezni magunkhoz az elnevezést.

Stílusjegyeket illetően mi jellemzi a márka darabjait?

Olyan szezonális darabokat gyártunk, melyek számos módon viselhetőek, legyen akár tél vagy nyár. Hiszünk a minimalista, funkcionális ruhásszekrények újraélesztésében.

A környezettudatos, kézzel készített darabok bármennyire is értékesek, sajnos sokan még mindig a Fast Fashion darabokat választják. Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Az emberek többsége szeret öltözködni, csinosnak lenni, viszont a sorozatgyártás és a Fast Fashion hátulütője, hogy nem vagyunk egyformák, arról nem is beszélve milyen körülmények között készülnek az imént említett darabok. A gyors gyártásra és az alacsony költségvetésre összpontosítanak a gyakran megjelenő új kollekciók szállításakor. Az iparágnak nagymértékű negatív környezeti hatása van, valamint a munkakörülmények sem megfelelőek. Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy szeretnénk szép ruhákat, azonban a divatházak termékei nem passzoltak úgy a testünkre, ahogy azt elképzeltük. Mi keményen dolgozunk annak érdekében, hogy ruháinkat valódi igényekre szabottan állítsuk elő, eltávolodva minden kevésbé lényeges dologtól. Mára úgy felemelkedtek a Fast Fashion márkák árai is, hogy nem sok különbséget találni a beárazás között. Nálunk nem a kisebb tételben történő gyártást kell megfizetni, hanem azt, hogy minden egyes ruhával külön foglalkozunk. Nincs készletünk se anyagokból, sem pedig kész ruhákból. Amikor valaki megkeres minket, hogy szeretne tőlünk rendelni, akkor minden lépés személyre szabottan történik. Lépésről-lépésre haladunk, hogy a mi ruháinkat ne csak felvegyék az emberek, hanem büszkén viseljék és szeressék is. Az elkészült termékeket mi be is avatjuk (mosás, szárítás, vasalás), mert sokszor csalódtunk már a sorozatgyártásban készült darabokban, melyek gyakran az első mosás után megtekerednek és elvesztik formájukat.

Milyen jövőbeli terveitek vannak?
A napokban fog megjelenni az idei tavasz-nyári kollekciónk, amiben rengeteg munkánk van, és már nagyon várjuk, hogy bemutathassuk. Hosszútávon szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a ruháinkat és az üzenetünket, hogy igenis lehetséges elérhető áron hozzájutni etikus, minőségi, kézzel készített darabokhoz! Szerintünk a kézzel készített termékek nagyon sokat adhatnak az életünkhöz. Fejleszthető saját kreativitásunk, az önbizalmunk, önismeretünk és az egyediségünk is.

Kiknek ajánlanátok a márka darabjait?

Nem vagyunk egyformák, és ez lehetővé teszi, hogy önmagunk lehessünk, kifejezhessük magunkat. Darabjainkat olyanoknak ajánljuk, akik szeretnék megtapasztalni milyen érzés viselni egy tökéletesen passzoló ruhát. Azoknak, akik szeretik a letisztult, nőies mégis egyszerű darabokat. És persze azoknak is ajánljuk, akik fenntartható divatot keresnek.

Jövő héten bemutatjuk az Elischer R márka tavasz-nyári kollekcióját, addig pedig kövesd őket Instagramon , hogy ne maradj le semmiről!

Fotók: Kun László
Ékszerek: Luiza Jewels

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Itt az újabb bizonyíték, hogy Károly király és Katalin hercegné kapcsolata különleges

Itt az újabb bizonyíték, hogy Károly király és Katalin hercegné kapcsolata különleges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője