Bemutatkozott Katti Zoób várva várt tavaszi kollekciója

2017.április.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Katti Zoób Divatház idén is varázslatos kollekcióval vonult fel a Tavaszi Fesztivál kifutóján – a Ház legújabb különleges képzőművészeti üzenete a kiegyezés kori öltözékelemek egyedülálló, modern újraértelmezéséből született. A nemzetközi trendekkel is párhuzamot teremtő, kortárs öltözéksor sorsfordító történelmi pillanatról emlékezik meg, így a múltat és jelent egyesítő ruhák még erősebb divatüzeneteket közvetítenek.

Olvasd el: Interjú Zoób Kati tervezővel

Az ámulatba ejtő bemutatón az előkelő viseletektől a mindennapok divatos alapdarabjaiig minden alkalom viseletei főszerepben, izgalmas összeállításokban tündökölhettek. Az inspirációt Andrássy Gyula gróf, Ferenc József és Erzsébet királyné viseletei jelentették Zoób Kati számára.

A tradicionális öltözékek díszítőelemei geometrikus formákká tisztultak a katonai sikket megtestesítő kabátokon és bőrdzsekiken. Korabeli bélyegek köszöntek vissza modern nyomatokként a kötött pulóvereken és pólókon, a Divatházhoz ugyanis partnerként csatlakozott a Bélyegmúzeum, és a Magyar Posta engedélyével lehetővé tette számára, hogy felhasználja a Ferenc József arcképével ellátott, 150 éves bélyeget, amelyből a tervező inspirációja származik.

Ferenc József viseleteinek katonai hangulata is meghatározza a sokarcú kollekciót: a határozott, modern nőiességet megtestesítő darabokon is visszaköszön. A császári viselet törtfehérjének, izzó vörösének és aranyának pompája új és rendhagyó értelmezést kapott, stílusos nőiességgé változott.

A Divatház nem csupán egy korszak előtt tiszteleg: minden egyes darab más-más téma keretében ünnepeli a nőiességet is – a közös nevezőt az a kifinomult, királynői méltóság jelenti, amely végigvonul ezen a rendkívüli, kortárs öltözéksoron.

Zoób Kati kollekciója egyszerre képviseli az ünnepélyességet és a mindennapok könnyed eleganciáját – egyetlen művészi gesztussal képes múltba, jelenbe és jövőbe tekinteni, a tegnap hagyományaiból a holnap szépségét és stílusát megteremteni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője