Bizony léteznek olyan ruhák, amiket nem kell mosnod és ez egy szuper dolog

2019.június.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Köztudott, hogy a 20. század legnagyobb találmánya a mosogép volt. Egyenesen levette a gondot a nők válláról azzal, hogy egy gombnyomással megoldható volt az a folyamat, amely előtte kézzel történt és több lépésből állt, vízforralástól a csavaráson át egészen az öblítésig.

Bizony léteznek olyan ruhák, amiket nem kell mosnod és ez egy szuper dolog
Fotó: Shutterstock

Számos ökobarát divatcég egyre gyakrabban szólal fel és egyenesen háborút indít el a ruhamosás ellen, olyan termékeket kínálva a fogyasztóknak, amelyek megtartják természetes frisseségüket és szagmentességet ígérnek.
Vajon ez elég lesz arra, hogy megtisztítsák és megmentsék a bolygónkat?

Elnézve a nappalit körbefonó ruhaszárítón megpihenő ruhákat, amelyek arra várnak, hogy megszáradjanak, mindannyiunkban felmerül a kérdés, vajon a 21. század legnagyobb találmányai közé tartoznak-e majd azok az ökobarát ruhadarabok, amelyeket nem kell tisztítani.

Miben más a diszruptív márka?

Miben más a diszruptív márka?

Ebben a cikkben azon cégek termékeinek jártunk utána, melyek már bizonyították rátermettségüket erre a feladatra anyagukból kifolyólag.

1. Pangaia

A márka küldetése az, hogy az ott dolgozó tudósok és a technológusok összekapcsolódjanak a tervezőkkel és a kreatív elmék következő generációjával, hogy funkcionális, fenntartható termékeket hozzanak létre.

″Úgy gondoljuk, hogy szépnek kell lenniük. Nem számít, hogy a következő generációs bioanyagokból vagy újrahasznosított rostokból készülnek-e. Olyan termékeket tervezünk, amelyek élnek. A termékek jelentős része intelligens technológiával, a lehető legtöbb fenntartható és újrahasznosítható elemből készül″.- mondta a márka alapítója.

Legkelendőbb termékük egy sima egyszerű fehér póló, amely a puha sósvízi tengeri alga rost és a GOTS tanúsítvánnyal ellátott szerves pamut kombinációjából jön létre. Ezután természetes borsmenta olajjal kezelik, ami által megtartja természetes frissességét, így élettartama alatt akár 3000 liter vizet is megtakarít és most a tiéd lehet 85 dollárért (£ 67).

2. Unbound Merino

Ezt az ökobarát márkát a magukat három muskétásnak is nevező barát hozta létre. Fiatalságukat a folyamatos utazás töltötte ki, egy idő után pedig megelégelték azt a rengeteg poggyászt, amit cipelniük kellett egy-egy út során.
Megalapították a márkát, szlogenjük pedig a ″Csomagolj kevesebbet, tapasztalj többet″ lett.
Olyan termékeket gyártanak, amelyek annak köszönhetően, hogy Merino gyapjúból készülnek, tehát egyszerre légáteresztő és hőmegtartó hatásúak. Hetekig viselhetőek kellemetlen szagok kibocsátása nélkül és ami még jobb, hogy egyáltalán nem gyűrődnek.
Ez az Unbound Merino póló pedig 180 dollárért elérhető a vásárlók számára.


3. Wool&Prince

A Wool and Prince márka jövőképe az, hogy az ember rendelkezzen kevesebb ruhadarabbal, de sokkal jobb minőségűekkel, tehát mottójuk akár "A minőség a mennyiség helyett" is lehetne. Szintén a Merino gyapjú sajátos tulajdonságait használták fel a termékeik elkészítéséhez.

″Az igazság az, hogy úgy gondolom a gyapjú előnyeit senkinek sem kell bemutatni. Ez az anyag ugyanis híres a gyűrődésmentességéről, légáteresztő, hőszabályozó, szagellenálló és foltálló funkciókkal rendelkezik.
Ezen funckciók tették termékeinket is kelendővé és könnyen beépíthetővé az emberek mindennapi ruhatárába″.- tette hozzá a márka alapítója.

Ez a rendkívül praktikus és kényelmes póló pedig 78 dollárba kerül.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője