Brit Plus Size divathétvége

2014.február.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Reggel 8-kor már a helyszínen voltunk, dupla annyi önkéntes segítővel kiegészülve, hiszen több, mint ezer embert vártunk a Vinopolis épületébe. Szombatra már egész jól kiigazodtam a labirintusos termek között és délelőtt javarészt Sarahnak segítettem a piactér kialakításában. A napnak ez a része egyáltalán nem a csillogásról szól, hiszen farmerban és pólóban raktuk össze a fogasokat, pakoltuk a dobozokat és segítettük a tervezőket, akik 10 órától folyamatosan érkeztek. A fő szponzor Evans standja volt a legnagyobb, ami a terem közepén helyezkedett el és végre közelről is szemügyre vehettem a Cut nevet viselő legújabb kollekciójukat, ami csupa vibráló színkavalkád és vagányság.

Hayley Hasselhoff-al
Hayley Hasselhoff-al

Délelőtt a színfalak mögött találtam magam ismét és az előző naphoz képest mintha nagyobb lett volna a feszültség, ami nem csoda, hiszen 2 bemutató is várt a lányokra. Forogtak a sminkecsetek, a fodrászok fel-le rohangáltak és más bemutatókkal ellentétben itt minden modell péksüteményt vagy épp egy kis csokit evett. Mielőtt rossz következtetést vonnátok le – a feszes idomok kemény munka eredménye, ezek a lányok heti vagy napi rendszerességgel edzenek – ugyanakkor a koplalás nem szerepel az étlapon s ez így van jól!

Whitney Thompson amerikai modellel, az Americas Next Top Model győztesével

Délben volt kapunyitás és jöttek is bőven a vendégek – ismert TV szereplők, bloggerek, újságírók még a tengerentúlról is (Nicolette Manson neve nem cseng ismeretlenül a divatot kedvelők előtt, a New York-i divatszerkesztő nevével az olasz Vogue, GLAMOUR magazinokban találkozhatunk). A piactér este 6-ig volt nyitva, itt közel 20 márka képviseltette magát – ruhák, ékszerek, kiegészítők, fehérneműk mint plus size méretre szabva. A divathétvége alatt 10% kedvezménnyel várták a látogatókat, akiknek alkalmuk nyílt személyesen is szemügyre venni a sokszor csak online értékesítő márkák darabjait.

Az első show 2-kor, a második pedig 4-kor volt – én végig a kifutó végében, a foglalt helyemen voltam (amit ezúton is köszönök a rendezvény hivatalos fotósának, Gavin Chapmannek, aki még a nevem is kiírta a kifutó végébe. A tehetséges fotóst a Facebookon is megtaláljátok, itt ) és innen készítettem rengeteg fotót és videót, hogy Ti semmiről se maradjatok le. Először a nagy márkák, majd a független vagy friss tervezők, az esküvői ruhák és végül a fehérnemű következett.

Liris Crosse amerikai szupermodell Live Unlimited ruhában

A bemutatók között volt egy kerekasztal beszélgetés, ahol a 4 meghívott vendég között én is szerepeltem így a Hughes Models modellügynökség, a Simply Be és Evans márkák képviselői mellett nekem is feltette kérdéseit Laura Puddy újságíró. Borzasztó jóleső érzés volt ott kint ülni és annyi ember előtt beszélni a Pluszos Szépségek mozgalomról, az önbizalom építésről és a plus size világról úgy általában!

Rianne Warddal a Brit Plus Size Divathétvége szervezőjével

A bemutatók után jött a pakolás majd 8 órakor kezdetét vette az afterparty, ahová minden divatbemutató jeggyel rendelkező látogató bejöhetett és a zenét a BBC1 rádió DJ-je szolgáltatta. Jól esett lazítani a feszített tempó után, s noha mindenki nagyon fáradt volt, majdnem éjfélkor volt, mikor a hotel felé indultunk.

Farkas Évi Evans Cut ruhában
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője