Felismerhetetlen az énekesnő, akinek az egész testét vörös Swarovski kristályok borították

A 2023-as Párizsi Haute Couture hét szenzációsan indult, köszönhetően a Schiaparelli divatház zseniális kreativitásának. A divatbemutatót Dante Pokol című műve inspirálta, és olyan szupermodellek vonultak végig a kifutón mint Shalom Harlow, Irina Shayk és Naomi Campbell.

Felismerhetetlen volt Doja Cat, akinek a testét 30 000 Swarovski kristály borította
Felismerhetetlen volt Doja Cat, akinek a testét 30 000 Swarovski kristály borította
Fotó: Jacopo Raule/Getty Images

A show koronázatlan királynője kétségtelenül Doja Cat volt, aki egy bíborvörös Swarovski-kristályokkal borított élőszoborként sziporkázott a közönség első soraiban. Az énekesnő testén ragyogó 30 000 kristályt 4 órán és 58 percen keresztül, kézzel applikálta fel a híres sminkmester, McGrath csapata.

Felismerhetetlenre maszkírozták Doja Cat énekesnőt a párizsi divathéten
Fotó: Jacopo Raule/Getty Images

McGrath az Instagramján azt írta, hogy öröm volt az énekesnővel együtt dolgozni, mert Doja Cat végtelen türelme és elkötelezettsége lehengerlő volt számára. A kemény munka gyümölcse egy olyan csillogó mestermű lett, ami a közönség első soraiban méltán képviselte az haute couture nemes esszenciáját.

Kylie Jenner oroszlánfejjel a vállán háborította fel az internetet

Szürreális meglepetések

Szintén a Schiaparelli divatbemutatón történt, hogy Kylie Jenner egy oroszlánfejjel díszített fekete bársonyruhában érkezett a bemutatóra – ez pedig többeknél teljesen kiverte a biztosítékot.

Maga a show is tartogatott hasonló meglepetéseket. A Schiaparelli tervezője, Roseberry műállatfejekkel változtatta valóságos trófeaszobává a kifutót. Ezzel a lépéssel a zseni designer teljesen elmosta a divatbemutató és a színházi előadás fogalma, illetve a valós és valótlan közti határvonalat. A Schiaparelli márka védjegyének számító szürrealizmus kétségtelenül érvényesült a kollekcióban.

A kollekcióról alkotott vélemények megosztók, de aggodalomra semmi ok: a PETA egy közleményében innovatívnak titulálta a kollekciót, hiszen valódi szőr és bőr nélkül tudták megalkotni a show élethű elemeit. Newkirk, a PETA elnöke mindenkit arra bátorít, hogy használják az emberi találékonyságukat és alkossanak 100%-ban kegyetlenségmentes ruhákat. Továbbá megkérte Kylie Jenner-t, hogy a divatbemutatón alkalmazott kreativitását kamatoztassa a gyapjúért véresre nyírt juhok és gubóikban megfőzött selyemhernyók esetében is – ezzel felhívva a figyelmet a divatipar egyébként megkérdőjelezhetetlen állatvédelmi hiányosságaira.

Még több hír a divatvilágból:

Ez is érdekelhet

Sosem látott gyerekkori fotó került elő Károly királyról, ami kifacsarja majd a szíved

Sosem látott gyerekkori fotó került elő Károly királyról, ami kifacsarja majd a szíved

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói