Ékszerek független, erős nőknek

2019.augusztus.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Reményi Éva, aki eredetileg közgazdászként végzett, 12 éve már az ékszertervezés mellett horgonyzott le és vált annak szerelmesévé.
Az általa létrehozott márka 2012-ben indult, alapja a friss szemlélet és az ötvösség technikáinkat ötvözése.

Az ékszerek kézzel, a független, bátor hölgyeknek készülnek, akiknél az önkifejezés és az egyediség fontos szempont.

A darabok karakteresek, geometrikus és természeti elemek váltakozása figyelhető meg rajtuk.

Éva szerint egy kiegészítő akkor igazán jó, ha többféle stílusba is beilleszthető. A geometrikus vonalvezetésű darabok eleganciát, a kovácsolt felületek pedig erőt árasztanak, melyek a tervező nagy kedvencei.

Készítettünk Reményi Évával egy interjút, amiben mesél a márkáról, annak stílusjegyeiről, az idei nyári kollekciójáról, hogy miből inspirálódik és újul meg évről-évre.

Közgazdászként végeztél, mikor döntötted el, hogy az ékszertervezéssel szeretnél foglalkozni?

Az ékszertervezés mellé 8 évvel ezelőtt tettem le a voksomat, mikoris a hobbinak indult tevékenység kezdett fő foglalkozássá válni. Nagy öröm, hogy sok évnyi útkeresés után rátaláltam az ötvösségre, amit azóta is egyszerűen imádok. Biztos vagyok benne, hogy még sok évig fogom élvezni a műhely-feelinget, a fémmegmunkálás szépségeit és az élethosszig tartó fejlődési lehetőséget, amit ez a csodaszép szakma magában rejt.

Mesélj egy kicsit a márkáról, milyen stílust képvisel?

Nem tudom azt mondani, hogy az ékszereim kizárólag egy stílust képviselnek és a stílus idővel mindig változik is szerencsére, teret adva ezzel a folyamatos megújulásnak! Egy kiegészítő szerintem akkor igazán jó, ha többféle stílusba is beleilleszthető. Ami viszont biztos, hogy vannak bizonyos stílusjegyek, amiktől azt gondolom felismerhetőek a márkám ékszerei. Az egyik ilyen vonal a kovácsolt, nagyméretű darabjaim. A rusztikus felületeken látszik minden egyes kalapácsütés és az, hogy ezek az ékszerek sok munkával, kézzel készülnek.

Újabb sztárpár szakított: újra szingli Rita Ora

Újabb sztárpár szakított: újra szingli Rita Ora

A természet ihlette formákon nagyon gyakran megjelenik az elemek egyfajta ritmikus ismétlődése. Kiragadok egy elemet, és kisebb nagyobb verzióit csak halmozom halmozom. Ezzel a technikával nagyon látványos statement darabokat készítünk bátrabb vásárlóinknak. A márka repertoárjában erősen jelen van a letisztult, minimalista vonal is, ahol a térbeli geometria a fő inspirációs forrás. Nagy méretű gömbök, lencse formák, téglalapok...

Egy kollekció megtervezése bizony nem kis feladat, miből inspirálódsz?

Az inspirációs forrással sosem volt gondom, kreatív ember lévén nagyon sok dologból tudok ötletet meríteni és aztán lefordítani "ékszer nyelvre". Sokszor egy érzés, egy hangulat indít meg, gyakran természetből vett formák inspirálnak, de tulajdonképpen minden vizuális ingert elraktároz az agyam, melyek aztán, akár sok év multán megjelennek a fejemben. Ez természetesen egy hullámzó dolog, vannak nagyon kreatív, burjánzó időszakok és van amikor máshol van a fókusz. Mostanság a napjaimat elsősorban az anyaságnak azaz 10 hónapos kislányomnak szentelem. Fontos számomra, hogy ne azért alkossak, mert kell, hanem azért, mert van egy jó ötlet, egy szép forma, amivel érdemes foglalkozni. Hosszú távon én ezt csak így tudom elképzelni.

Esetleg vannak ikonikus darabok, amelyek akár a márka védjegyeként is említhetők?

Igen az évek során több ilyen darab is kiforrta magát. Az egyik ilyen a kisebb nagyobb buborékokból álló Bubble kollekció illetve az abszolút favorit kovácsolt szálas ékszerek.

Az idei nyári kollekció egyszerűen mesés, van személyes kedvenced?

Nagyon köszönöm, mindig öröm, ha ilyen szép jelzővel illetik az ékszereimet.
Aktuális kedvencem a legújabb Berry névre keresztelt karkötő, melyet kis olvasztott golyók díszítenek és szerintem egy igazi könnyű kis nyári darab, amihez egyébként egy nagyobb karika fülbevaló is tartozik. Utóbbiak most újra fénykorukat élik.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bika győzze le a féltékenységét, a Halak romantikus utazásra készül - április 24.

Napi horoszkóp: A Bika győzze le a féltékenységét, a Halak romantikus utazásra készül - április 24.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője