Ezen a rettenetesen ronda pulóveren most nagyon kiakadt mindenki

2018.április.13.

Az utóbbi években furcsa fordulatot vett a divat, hiszen egy csapásra trenddé váltak azok a dolgok, amik a maguk idejében egyenesen cikinek számítottak.

A metálos pólók, a posztszovjet romantika érthetetlen sikerének egyik mesterkovácsa Demna Gvasalia volt, aki előbb, mint a Vetements egyik, legfontosabb tervezőjeként a semmiből a legfőbb trendszetterré katapultálta az ismeretlen márkát, hogy aztán immár a Balenciaga élén diktálja a divatot.

Olvastad már? Így még sosem állt földbe divatmárka

Egy ideig nem volt az a túlzás, amit el ne néztek volna neki, de a trendek mostanában megint változóban vannak, és úgy látszik a Gvasalia-varázs lassan eloszlik. Olyannyira, hogy a tavalyi IKEA-zsákon ugyan sokan gúnyolódtak, de valójában titokban mindenki zseniális marketingfogásnak értékelte mindenki, idén azonban sokan már egyenesen a pokolba kívánják a Gvasalia-esztétikát.

Most a Balenciaga, egy 895 dolláros (nagyjából 230 ezer forintos) pulcsija váltott ki óriási felháborodást. Valljuk meg, a rózsaszín, New York nevezetességeit graffitirajzokkal bemutató pulóver irtó csúnya. Ahogy a Twitteren egyre terjedő kommentfolyamban többen megállapították, ennél szebbet és rondábbat is bármikor lehet találni mondjuk ennek az árnak az 5 százalékáért bármelyik szuvenírshopban. A fő kifogás azonban nem az, hogy egy ránézésre gagyinak tűnő dolgot kínál a Balenciaga döbbenetes összegért, egészen másért tartják ízléstelennek a dolgot.

Olvastad már? Ezt a döbbenetesen ronda papucsot is sikerült eladni a logóval

A pulóver, amin felháborodtak:

Balenciaga majdnem 900 dolláért árulja
Balenciaga majdnem 900 dolláért árulja

Leginkább azt kifogásolják, hogy Gvasalia és Balenciaga nem tesz mást, mint a városi, periférikus közösségek kultúrájából (graffitisek, deszkások stb.) csinálnak viccet, paródiát. A Balenciaga vásárlói, akik értelmetlen összegért megvásárolják ezeket a termékeket, nem tisztelettel fordulnak ezen kultúrák felé, ahogy a márka sem ezt teszi, hanem kisajátítják, gúnyolódnak rajta. Valljuk, ez eddig sem volt másként, de nemzetközi szinten a posztszovjet államokban felnőtt, hamisított, túlméretezett cuccokban felnőtt nemzedékeknek még annyi hangjuk sincs, mint mondjuk a New York-i underground kultúrák képviselőinek.

200 ezer forint felett van a Balenciaga pulóverének ára:

A Balenciaga graffiti pulóvere
A Balenciaga graffiti pulóvere

Ez is érdekelhet

Lizzo olyan ebben a ruhában mintha Csodaországból lépett volna ki

Lizzo olyan ebben a ruhában mintha Csodaországból lépett volna ki

G-Életstílus

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít