Fashion Tech konferenciával bővül a divathét programja

Szponzorált tartalom

2019.október.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Izgalmas, új helyszínekkel, a hazai és nemzetközi szakma elismert képviselőivel, Budapest Fashion &Tech Summit konferenciával, valamint divattal kapcsolatos további kapcsolódó eseményekkel készül a Magyar Divat & Design Ügynökség a 2020-as tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató Budapest Central European Fashion Weekre.

Kihagyhatatlan szakmai konferenciával bővül a BCEFW nagyszabású programsorozata, a bemutatók előtt egy nappal, november 7-én debütál a Budapest Fashion & Tech Summit a MOME Masteren, ahol szakmájuk legjobbjai tartanak előadásokat a divat és technológia kapcsolatáról. A meghívott világhírű előadóknak köszönhetően garantáltan első kézből értesülhetünk a divatipart leginkább érintő kérdésekről, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és az innovatív megoldások.

"Azt gondolom, nagy szükség van az olyan eseményekre, mint a Budapest Fashion and Tech Summit, mivel az életképes innovatív megoldásokra, a digitalizációra és a fenntarthatóságra való fókusz jelenleg a divatipar egyik legnagyobb kihívása, ezért rendkívül fontos a szakmám belüli kommunikáció és információcsere. A konferencia remek lehetőség a kapcsolatépítésre, mert olyan szakmabelieket lehet megismerni, akikkel ritkán lehet más hazai eseményen találkozni. Célunk, hogy a legtöbb divatfővároshoz hasonlóan Budapest is felkerüljön a fenntartható divatvárosok palettájára és iránymutató, ha úgy tetszik szemléletváltó szerepe legyen a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében" – fejtette ki Forintos-Szűcs Anita az MDDÜ divatipari divíziójának igazgatója.

Budapest Fashion & Tech Summit konferencia három fő témakör köré épül fel; az első kerekasztal-beszélgetésen az etikus divat, a fenntarthatóság, a körkörös gazdaság és a textil-és ruhaipar lehetséges alternatíváit vitatják meg az előadók. A második rész a divat üzleti aspektusait járja körbe, mint a kreatív márkafejlesztés, a digitális marketingben rejlő lehetőségek vagy az innovatív együttműködések. Az utolsó, a Data & IT a divatban prezentáció elsősorban a 21.századi technológiai vívmányok hatalmáról, annak lehetséges jövőjéről szól, valamint a divat és a digitalizációban rejlő lehetőségeket hozza közelebb a közönséghez. Az eseményen sztárvendége, Henry Holland, a brit House of Holland divatház kreatív vezetője lesz, de előad Margaret Bishop, a Fashion Institute of Technology professzora és Steve Brown a Denham értékesítési vezetője is.

A Budapest Fashion & Tech Summit egyik sztárvendége a House of Holland alapítója, Henry Holland:

A BCEFW az eddigiektől eltérően több helyszínen zajlik, november 8.-án a belvárosi Tesla Event Kult ad otthont a fiatal tehetségek és a nemzetközi tervezők kollekcióinak. November 9.-10. között a Bálna Budapestben lesz megtekinthető többek között az a hét magyar márka – Az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dóra menswear – akik nemrég a milánói divathéten arattak óriási sikert kollekcióikkal, de itt mutatja be legújabb darabjait a Green Carpet Award-díjas olasz tervező, Gilberto Calzolari is.

A több napos rendezvényt különféle kapcsolódó események színesítik, lesz ökotudatos kerekasztal-beszélgetés, ékszer-workshop, valamint arcmasszással és piknikkel egybekötött vásárlási lehetőség is. A divathétre több nemzetközi divatszerkesztő és influenszer tér vissza, a fővárosba érkezik többek között a Diet Prada párosa, a Dazed and Confused és a Cut magazin újságírója, Kristen Bateman, a több, mint 2,2 millió követőt számláló Daniella Bernstein, valamint a Vogue Italia, a Vanity Fair és az újhullámos Kunst Magazin és a Fucking Young! szerkesztői is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője