A férfiakat nem a nadrág teszi férfivá - Íme 5 híresség, aki bátran visel szoknyát

Üdvözlünk 2023-ban, amikor ideje egyszer és mindenkorra végleg leszámolnunk a toxikus maszkulinitással: a férfiaknak szabad ékszereket hordani, körmöt festeni, szeretni a rózsaszínt és szoknyát viselni.

Miért ne viselhetnének a férfiak szoknyát?
Miért ne viselhetnének a férfiak szoknyát?
Fotó: Getty/Glamour

A férfiszoknya nem egy ország népviseletének képezi szerves részét Európában, a szoknyát ennek ellenére a nyugati kultúrában mégis inkább női viseletnek tekintjük, mondván, „egy férfi legyen férfi”, és hordjon nadrágot. Ennek a mentalitásnak azonban leáldozott, ahogy a férfiaknak szabad sírni és megélni az érzelmeiket, úgy igenis szabad azt viselniük, amihez csak kedvük tartja – legyen az tradicionálisan femininnek vagy maszkulinnak bélyegezve.

Toxikus micsoda?

A toxikus maszkulinitás azon férfiassággal asszociált viselkedéseknek az összessége, amelyek akár a társadalom egészére, de legfőképp magukra a férfiakra vannak destruktív hatással – az érzelmek elfojtása egyáltalán nem férfias, hanem egészségtelen és akár különböző fizikai és mentális problémákhoz is vezethet. A férfiak megérdemlik, hogy ne legyenek a férfiasság káros sztereotípiáinak börtönébe zárva, és szabadon kifejezhessék önmagukat, akár a megjelenésükön keresztül is.

Körülbelül kétszáz éve már, hogy a nők elkezdtek nadrágot viselni, szóval miért is ne viselhetnének a férfiak szoknyát? Legutóbb az Emily Párizsban szívtipróját, Lucien Laviscount-t, valamint Robert Pattinsont is láthattuk szoknyában a párizsi divathéten, de a kedvenc férfi hírességeink már 2022-ben is azon dolgoztak, hogy felszabadítsák gardróbjukat és az öltözködésükkel bebizonyítsák, hogy nem a ruháik teszik őket férfiassá, szoknyában is levesznek bennünket a lábunkról.

5 férfi, aki bebizonyította, hogy nem a nadrág teszi őt férfivá

Oscar Isaac a Holdlovag londoni premierjén
Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Az Emily Párizsban séfje, Lucas Bravo véres arccal lépett kifutóra

Még több rendhagyó divatpillanat a párizsi divathetekről:

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói