Kesergés helyett új megoldások: webshopot nyitott a legizgalmasabb hazai kreatív kollektíva, a Sisko Studio

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A budapesti Palotanegyed csücskében, a körúthoz, vagy ha úgy tetszik a 4-6-oshoz közel 2019 őszén nyílt meg a Sisko Studio, ahová egyből odataláltak az izgalmas magyar kreatívok egyedi holmijai iránt érdeklődő vásárlók.

Az üzlet-műhely létrehozásának pillanatában még senki sem sejtette, hogy hamarosan feje tetejére áll az egész életünk.

"A vírus megtanított minket méginkább együtt gondolkodni, a problémákon való kesergés helyett a megoldások megtalálására koncentrálni, és rugalmasnak lenni"

Egy ilyen kezdeményezés sorsát szinte azonnal megpecsételhette volna a koronavírus-járvány, de szerencsére a Sisko kollektívája kitartóan halad előre, és a kesergés helyett újabb dolgokba vágnak bele, most például önálló webshopjuknak örülhetünk [https://www.studiosisko.com/]. A stúdióban otthonra találó alkotókkal beszélgettünk:

Azoknak, akik esetleg még nem jártak nálatok, összefoglalnátok, hogy a Sisko Studio milyen koncepció alapján jött létre, mi volt a célotok és kik is vesznek részt benne?

Kicsit több mint egy éve négy márka kollaborációjaként jött létre a Sisko. Nandi - Nácsa Andrea, Sapi - Szilágyi Sapi, Virágéknál - Papp Virág és a nemrégiben megszűnt Müskinn - Sziládi Noémi, Tóth Eszter volt az alapító. Alapvetően egy közös műhelyet kerestünk, ahol együtt alkothatunk. Hamar kiderült számunkra, hogy ebből több lesz, így alapítottuk meg a Sisko Studio névre hallgató stúdiót ami egyben közösségi tér, bemutató hely, bolt és a márkáink munkaállomása.

"Volt itt minden, öröm és bánat, felújítás, megnyitás, átdolgozott éjszakák, sírva nevetés, átalakulás és persze a covid-para" - írtátok nemrég az egyéves szülinap kapcsán az oldalatokon. Amikor elindult a Sisko Studio aligha lehetett ilyen mindent felborító változásokra felkészülni. Mi volt a legnagyobb tapasztalat, amit szereztetek?

Igen, nagyon mozgalmas év volt 2020 sok szempontból. A vírus megtanított minket méginkább együtt gondolkodni, a problémákon való kesergés helyett a megoldások megtalálására koncentrálni, és rugalmasnak lenni. Időközben az egyik alapító márka a Müskinn is megszűnt, így egy kicsit a csapat is átrendeződött. Sziládi Noémi továbbra is a csapatunk tagja, és gőzerőkkel készül az új márkájának Kamay Ko-nak a debütálására.

A beszélgetésünk apropója, hogy webshopot nyitottatok [https://www.studiosisko.com/shop-all], eleve volt ilyen tervetek, vagy a járványhelyzet szülte az online bolt létrejöttét?

Igen tervben volt a webshop, de a járványhelyzetnek köszönhetően felgyorsult ez a folyamat is.

Rengeteg helyről lehet ma már rendelni (az etsy-n ti is fent voltatok, vagytok), miben tud szerintetek a ti webshopotok újat nyújtani, van valami egyedi koncepciótok?

Mivel most kevesebb lehetőség van arra, hogy a vásárlókkal személyesen találkozhassunk, nagyon fontosnak tartottuk, hogy az a felület amin keresztül kapcsolatba lépünk velük, a lehető legjobban az irányításunk alatt legyen, valamint a leginkább kifejezzen minket és a SISKO világát. Éppen ezért csináljuk ezt is - ahogy például az üzlet felújítását is saját kezűleg csináltuk - házon belül és közös kútfőből. Azt, hogy ilyen szuper a webshopunk javarészt Noéminek köszönhetjük, aki számos weboldalt pakolt már össze.

Ugyan az idei év arra mindenkit megtanított, hogy ne legyenek nagy terveink, de ha egy ideális forgatókönyvvel számolunk, akkor a webshop mellett vannak még tervben újdonság?

Vannak bizony! Nandi clothes most debütál a STAY HOME Collection elnevezésű kollekciójával, aminek termékei leginkább az otthon töltött időt igyekeznek színesebbé varázsolni. A jövőben is hasonló limitált kollekciókkal készül majd. Noémi exmüskinn társvezető hamarosan új táska-, és kiegészítőmárkával és sok meglepetéssel jelentkezik majd Kamay Ko néven. Már nem kell sokat várni a Sisko új családtagjára! Virág alig pár hónapja esett neki a handpoke tetoválások készítésének, de már most őrült szerelmese a technikának. Tőle végeláthatatlan mennyiségű felvarrásra váró minta várható, és ahogy megszokhattuk, időről időre jelentkezik kiegészítőkkel, felsőkkel és kerámiákkal. Sapinak tavasszal jelenik meg az új kollekciója, de ez még szuper titkos, így többet nem is árulhatunk el. Lesz még mit várni 2021-ben, terveink közt szerepel, hogy új tervezőkkel bővítjük a SISKO kínálatát!

Ajánlanátok az olvasóinknak 5 azonnal beszerezhető szuper darabot egy kis ajánlással a webshopból, a többiért böngészhetnek a új online felületeten!

A kedvenc SIS táskánkat [https://www.studiosisko.com/product-page/sis-bag-with-red-strap] ajánljuk elsőként, ami házi tervezés 100%-ban. Mellé természetesen mindenképp kell egy SIS pulcsi [https://www.studiosisko.com/product-page/sis-shirt]! Sapinak a Super Power fülbevalója [https://www.studiosisko.com/product-page/super-power-earrings], segít átvészelni a nehéz időszakokat és különleges erővel ruház fel minket. Nandi Abstract Landscape felsője [https://www.studiosisko.com/product-page/abstract-landscape-t-shirt] elrepít minket nyugalmas tájakra és Virágéknál Lunatic felsője [https://www.studiosisko.com/product-page/lunatic-tee] az éjszaka nyugalmát hozza magával.

Böngésszetek ti is a Sisko Studio webshopjában [https://www.studiosisko.com/shop-all]!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője