"Minden Nő számít" - Mellrák elleni hónap a Dorkonál

2020.október.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Október 1. világszerte a Mellrák elleni küzdelem napja. Ennek apropójából egy limitált kollekciót hozott ki a Dorko, melyet az Andrássy úti Flagship üzletében mutatott be először egy zárt körű esemény keretében.

Minden - a limitált kollekcióban szereplő - termék megvásárlásával most támogatni lehet az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványt, ezáltal a mellrák elleni küzdelmet. A kollekció tartalmaz ékszereket, pólókat, pulóvereket, baseball sapkát és egy egyedi karkötőt.

A mozgalomhoz csatlakozott többek között, Gelencsér Tímea, Lipcsei Bettina, Tápai Szabina, Túróczi Réka, Cserpes Laura, Dr. Hevesi Kriszta, Szabó Dóra, Nagy Anna, és még sokan mások, abból a célból, hogy minél több nő figyelmét felhívják a szűrés fontosságára.

Az esemény kerekasztalbeszélgetésén Túróczi Réka triatlon versenyző és blogger, Cserpes Laura énekesnő, Dr. Hevesi Kriszta pszichológus és Dr. Drajkó Veronika onkológus, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke vett részt. A beszélgetést Dombai Laura moderálta. Nagyon sok érdekes tény és tapasztalat elhangzott a mellrákkal kapcsolatban.

Túróczi Réka elmondta, hogy édesanyja révén maga is érintett, édesanyja emlőrákkal, majd petefészek rákkal küzdött. Réka nagyon is hisz a rendszeres szűrésben, úgy gondolja, hogyha időben lettek volna olyan modern szűrések, mint most, akkor a rák túlélésére sokkal nagyobb esélye lett volna édesanyjának is. Réka három gyermek anyukája, úgy gondolja, hogy ebben az életszakaszban már nem csak magának tartozik felelősséggel, hogy szűrésre menjen, hanem gyerekeiért és az egész családért. Réka két éve úgy döntött, hogy kétoldali masztektómiát végeztet el magán, annak érdekében, hogy a mellrák esélyét a legkisebbre csökkentse.

Dr. Drajkó Veronika az Alapítvány elnöke elmondta, hogy a tévhitekkel ellentétben a betegség sajnos egyre több fiatal nőt is érint, ezért is fontos, hogy egy olyan fiatalos márka, mint a Dorko felhívja a témára a figyelmet. A kollekció által befolyt összegből, arany markereket terveznek vásárolni a Fővárosi Onkológia Központ részére, mely a tumoros sejteket pontosan megmutatja, ezáltal célzott sugárkezelést lehet alkalmazni a rákos sejtek elpusztítására. Így a roncsolódás a kezelés alatt a lehető legkisebb.

Dr. Hevesi Krisztina a lelki oldalról közelítette meg a témát, hogy az összetartásnak, amit a Dorko kollekciója is szimbolizál, mennyire fontos jelentősége van a gyógyulásban. Statisztikák szerint, akik mellett van egy támogató közeg, azok bizonyítottan háromszor nagyobb eséllyel gyógyulnak meg.

Cserpes Laura elmondta, hogy mennyire hisz a közösség erejében, a közösségi oldalakon is egyre nagyobb nyitottságot lát a komoly témák iránt, és ismert emberként kötelességének érzi fontos ügyekre felhívni a figyelmet.

Az esemény kerekasztal beszélgetése visszanézhető a @dorkowomen Instagram oldalán.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bika győzze le a féltékenységét, a Halak romantikus utazásra készül - április 24.

Napi horoszkóp: A Bika győzze le a féltékenységét, a Halak romantikus utazásra készül - április 24.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője