Visszatért a divatzseni! Újra sikermárka élén Hedi Slimane

2018.január.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csaknem két évvel ezelőtt, nagyon is váratlanul dobta ki a Saint Laurent márka a kreatív igazgatóját, Hedi Slimane-t.

Hedi Slimane
Fotó: Getty Images

Azóta sem igazán érthető, hogy a legendás francia márkát újra trendformálóvá építő fotós-divattervező mivel vívta ki a tulajdonosok haragját. A váltás azonban gyors és radikális volt, annak ellenére, hogy Slimane sikerrel állította új pályára a Saint Laurent márkát, még a nyomát is gyorsan eltüntették például a közösségi felületeken. A tervező ugyanakkor sosem volt teljesen elhivatott a divatvilág iránt, ha úgy hozta kedve, akkor kihagyott éveket, hogy más művészi projektjeire, például a fotózásra koncentrálhasson.

Sokan úgy gondolták, hogy Slimane már vissza se tér a tervezőasztalhoz, mások pedig azt pletykálták, hogy egyértelműen őt szemelték ki Karl Lagerfeld lehetséges utódjának a Chanelnél. Úgy tűnik, hogy mindkét értesülés téves volt, ugyanis Slimane februártól immár a Céline kreatív igazgatója és vezető tervezője lesz.

Olvastad már? A Céline 80 éves reklámarca bízta a kampányát

Az 1945-ben alapított francia márka árván maradt, miután az elmúlt 10 évben a Céline élén álló Phoebe Philo karácsony előtt pár nappal bejelentette a visszavonulását. A hír váratlanul jött, hiszen a Céline minimalista, modern sikkjét egyértelműen ő vitte sikerre, a márka fél évszázados történetében egyértelműen ő volt a legfontosabb (az alapítók után) dizájnere a márkának, pedig előtt olyan név is igazgatta a brand kreatív ügyeit, mint Michael Kors. Philo azonban olyan nagyon rátalálta a márka hangjára, hogy sokan szinte lehetetlennek vélik a folytatást, és pótolhatatlannak látták a távozó dizájnert.

Phoebe Philo Céline-je feminin és maszkulin jegyeket is megmutatott, karakteresek, de nagyon nőiesek voltak a kreációi:

Céline kollekció
Fotó: Vogue

Hedi Slimane nagyon merész választás a helyére, de ha valakinek sikerül feledtetnie az elődjét, akkor az biztosan ő, hiszen a tunéziai származású tervező eddig minden állomáshelyén jelentős dolgokat vitt véghez, ha másért nem, hát ezért mindenképpen izgalmas hír, hogy a karakterétől egy kissé különböző márkát fog vezetni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője