Utazás a múltba Tomcsányi Dóri tervezővel

2020.május.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ebben a szezonban a TOMCSANYI kollekcióban ismét a retro minták jelennek meg, egészen pontosan a hetvenes években uralkodó színes, vibráló gumimatrac minták. És ahogy azt már megszokhattuk a tervező Tomcsányi Dóri, a retrospektív esztétikát fantasztikusan ötvözte a letisztult, modern vonalakkal. Hogy még izgalmasabb legyen mindez, megkértük Dórit, hogy mutassa meg a kedvenc darabjait, meséljen arról mivel telnek a napjai, mi inspirálja a leginkább mostanában, és természetesen az sem maradhatott ki, mivel is készül az "újranyitásra".

Tomcsányi Dóri
Fotó: Tomcsányi Dóri

Mit olvasol?

Térey János Káli holtak című könyvével küzdök már több mint fél éve. Néha szeretem, néha utálom, de kíváncsi vagyok rá és szeretném végre befejezni.

Milyen zenét hallgatsz?

Sokszor a divatbemutatómhoz keresek zenéket és botlom bele olyan klasszikusokba, amit utána hónapokig hallgatok. Ilyen például Ron Hardy, aki miatt mostanában sokat keresek és hallgatok house zenéket a 80-as évekből.

Tomcsányi Dóri
Fotó: Tomcsányi Dóri

Ajánlj egy filmet!

Tűz van babám. Egyszerűen imádom.

!* br *!

Ajánlj egy TV műsort (ha nézel tévét)!

Legutóbb az Unorthodox című Netflix sorozatot láttam. A feszültség, ami végigkíséri a sorozatot: a családi gyökerek vs. saját szabadság nagyon érdekes volt. A főszereplő törékenynek tűnő, azonban mégis erős karakterét pedig nem lehetett nem szeretni.

Tomcsányi Dóri
Fotó: Tomcsányi Dóri

Ajánlj egy "karantén" ételt!

Sajtos rúd, Vidó Nóri (Igen pizza, receptje). Nagyon egyszerű elkészíteni, nem lehet elrontani és még olyan nem volt, hogy valakinek ne ízlett volna.

Recept: https://mohaessafrany.blog.hu/2012/05/08/sajtos_rud_2_493

Hogyan mozogsz mostanában?

Itthon jógázom, illetve indul a strandröplabda szezon, így elkezdtem edzeni. A kültéri edzések rengeteg energiát adnak a mindennapokba, a sokszor monoton home office könnyed elviseléséhez.

Mi kapcsol ki a leggyorsabban?

Összebújás a fiúmmal.

Tomcsányi Dóri
Fotó: Tomcsányi Dóri

Mi az ami inspirál vagy segít ezekben az időkben?

Sokat rajzolok és hímzek gyöngyből virágokat. Pólóra, ruhára, párnahuzatra. Először csak a saját pólóimat kezdtem dekorálni, majd a barátnőimnek is készítettem. Nem szerettem volna kollekcióként gondolkodni róla, hiszen csak a saját kedvemre csinálom, de most már látom, hogy ez valószínűleg a márkát is el fogja érni. Eddig is jellemző volt, hogy kézzel díszített 'show piece' darabok is kimentek a kifutón, így jobban szeretnék koncentrálni ezekre a jövőben.

Milyen projekten dolgozol most?

Sajnos a legtöbb projektemet visszamondták, így most igazán van időm a márkán gondolkodni. Mennyire fenntartható, mi a célom vele, hogyan látom 3-5-10 év múlva? Milyen következményei lesznek rám és a divatiparra nézve a vírusnak? Élvezem ezt a lelassult tempót, sokkal több időm marad fontos dolgokon gondolkodni, amit eddig nem feltétlenül tudtam megtenni a folyamatos rohanás miatt. A divattervezés mellett a MOME-n is tanítok, idén 2 hallgatóval pedig a diplomafolyamatot is végigcsinálhatom témavezetőként, ami számomra egy rendkívül inspiráló és izgalmas folyamat.

Tomcsányi Dóri
Fotó: Tomcsányi Dóri

Melyik a kedvenc ruhadarabod az új kollekcióból?

Hú, sok van. Nagyon szeretem a blossom cheetah mintás, átlapolós ‘Lovran' ruhát és a dark botanical mintás ‘Split' ruhát (tomcsanyi.eu). Vicces, hogy a kollekció minden darabja egy vízparti nyaralóvárosról lett elnevezve. Az eredeti terv az volt, hogy a vásárlóim ezekben utaznak és élvezik a nyarat, de remélem adnak egy esélyt az ‘otthonmaradós' nyárnak is.

Mi lesz az első dolgod a karantén megszűnése után?

Amint vége a kijárási korlátozásnak, elkezdek a The Garden Studio szépítésével foglalkozni. Már egy ideje zárva vagyunk, viszont a felújítás ránk fért. Most egy kicsit még zárva tartunk és hamarosan megújult térben, új koncepcióval várunk benneteket!

További szettek Tomcsányi Dóri kollekciójából:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője